Accente vintage și tapet cu homari în amenajarea unui apartament din Barcelona

 

Dacă ai ales să locuiești în chirie nu înseamnă că apartamentul sau casa ta nu pot fi personalizate și decorate după stilul și preferințele tale. O familie din Barcelona a apelat la serviciile designerului de interior Asun Antó pentru a transforma apartamentul închiriat într-o oază de confort care să reflecte dorințele și stilul lor la interior chiar dacă spațiul nu le aparține. Care au fost modificările aduse și ce putem prelua în propria amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Familia a căutat un apartament cât mai central în Barcelona, cu o structură modernă, pe care să îl poată amenaja după dorințele lor, odată închiriat. Când l-au găsit pe acesta, proprietarul nu a avut nicio problemă cu orice fel de modificare, însă structura arhitecturală cerea o amenajare clasică. Cel puțin așa au considerat chiriașii până au discutat cu designerul de interior. Acesta le-a promis o abordare contemporană, aerisită, primăvăratică ce va îmbina cu succes elementele clasice ale clădirii cu accentele vesele de culoare și accesoriile sau piesele de mobilier vintage.

 

 

Primul pas făcut de designer a fost să vopsească pereții și piesele de mobilier mari din living (bibliotecă, șemineu, comode, spații de depozitare) în alb. Astfel, întregul spațiu a devenit mult mai luminos și aerisit, iar notele cromatice au adus dinamism și un aer primăvăratic, modern, decorului.

 

 

Plantele au fost următorul pas ales de designerul interior. Ele umplu balconul, dar și restul încăperilor. O perdea albă subțire permite luminii să intre la interior, iar verdele natural al plantelor învie amenajarea și decorul. Dacă considerați că astfel de plante necesită prea multă muncă, puteți oricând alege aceste plante suculente sau puteți cumpăra de aici licheni conservați.

 

 

Norocul familiei a fost că bucătăria avea deja mobilier alb, deci nu a trebuit schimbat, însă designerul de interior a adăugat o comodă vintage, cu multe sertare, ce funcționează ca prelungire a blatului, dar și ca element de decor inedit.

 

 

Imediat lângă bucătărie a fost amplasat un colț pentru micul dejun, iar tapetul cu homari i-a distrat atât de tare pe proprietari încât designerul de interior a trebuit să îl integreze aici.

 

 

În dormitor două uși vechi au fost folosite ca și tăblie la pat, iar o bancă din sfoară găsită într-un magazin second-hand și-a găsit locul în fața patului.

 

 

Pentru camera fetei, adolescentă, designerul de interior a ales un pat cu baldachin și accente de roz prăfuit.

 

 

Foto: El Mueble

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful