Amenajare veselă pentru două studente într-un apartament din București

 

Proprietarii acestui apartament de 3 camere din București cu o suprafață de 78 m² au investit 39.000 Euro în amenajarea și decorul lui pentru a le oferi celor două fete ale lor un loc în care să stea cât timp își finalizează studiile la Facultatea de Medicină din București. Echipa de arhitecți și designeri de la studioul Miso Architects le-a oferit fetelor un apartament modern, tineresc şi vesel, care să răspundă nevoilor unor tinere studente cu personalităţi diferite, cu multe haine şi cărţi. Cum? Aflăm din cele ce urmează.

 

 

Amenajarea a pornit de la superbul tapet cu păsări flamingo din baie, element pe care designerii l-au reprodus la nivelul tablourilor şi în dormitorul mic, acesta fiind şi cel care a dat numele proiectului – Apartament Flamingo. Cromatica a fost aleasă împreună cu proprietarul.  Pornind de la preferinţele acestuia, arhitecții au construit ulterior un design coerent şi unitar.

Designul a pornit din punct de vedere funcţional de la nevoia de compartimentare şi delimitare a zonei de acces în locuinţă, aceasta fiind direct în zona de zi şi fără opţiuni de depozitare pentru haine de exterior şi încălţăminte. Astfel a fost realizat pe comandă un ansamblu de mobilier, care delimitează zona holului de cea de living şi dining, beneficiind de spații de depozitare generoase în ambele părți. Pentru a nu încărca spaţiul existent şi a aduce un plus de lumină, uşile au fost placate cu oglinzi, iar lateralul cu lamele.

 

 

Finisajele de accent propuse au fost strategic amplasate pentru a contura spaţiul şi a aduce un plus de personalitate: tapetul din baie cu flamingo colorează spaţiul monoton şi îi dă viaţă, fiind dublat de oglindă pentru un efect şi mai spectaculos. În acelaşi timp, tapetul din living conferă profunzime camerei şi dă iluzia unui spaţiu mult mai amplu, cu ajutorul desenului său 3D, care pare că ar ascunde în spatele perdelei o vegetaţie luxuriantă. În dormitorul mic s-a optat pentru vopsea decorativă cu un efect de beton aparent, într-un plăcut contrast cu draperia din catifea moale roz pal.

 

 

Odată delimitate zona de zi de cea de acces, echipa de designeri și arhitecți s-a putut concentra pe mobilier şi decorare, ţinând cont de problemele casei – stâlpi şi grinzi aparente la tot pasul, precum şi un panou de distribuţie fix în axul intrării. Au realizat mascarea şi estomparea acestuia cu ajutorul unei băncuțe cu perne decorative, care să deturneze privirea şi să ofere o imagine plăcută odată cu deschiderea uşii de acces.

 

 

Pentru zona de TV, unde adâncimea peretelui nu a permis un corp mai generos, a fost aleasă o piesă de mobilier realizată pe comandă din MDF şi structură metalică, cu spaţii închise şi deschise. Măsuţa de cafea are un rol multifuncţional, fiind extensibilă şi ajustabilă pe înălţime, ea poate fi utilizată ca masă de lucru sau jocuri de societate. Nici masa de dining nu este doar ceea ce pare la prima vedere, aceasta are o latură care se rabatează, astfel încât să se poată plia pe peretele cu caloriferul şi să elibereze spaţiul în caz de nevoie.

 

 

Corpurile de iluminat alese, în special suspensia centrală a livingului, au o poveste aparte, prin forme, texturi şi materiale. Zona de citit cu fotoliu şi taburet este armonios completată de lampadarul pregătit să împărtăşească poveştile cititorului.

 

 

Dormitorul mic are o suprafaţă extrem de restrânsă şi aceeaşi problemă a grinzii transversale şi a pereţilor neregulaţi, rezolvată şi aici cu ajutorul mobilierului pe comandă, realizând în acest caz un dulap de haine continuat cu zona de birou cu oglindă şi comodă. În acest fel şi mezina familiei beneficiază de toate spaţiile necesare, într-un design cu influenţe nordice şi tinereşti.

 

 

În dreapta geamului, designerii s-au folosit de caloriferul existent pentru a crea deasupra lui o bibliotecă generoasă pentru cărţi, incluzându-l într-o mască decorativă. La nivelul tavanului, pentru a diminua impactul grinzii, au fost poziţionate simetric doua suspensii identice cu lumina indirectă.

 

 

Principala provocare a dormitorului mare au fost decalajele pereţilor, pe care designerii au reuşit să le mascheze complet cu ajutorul unui dulap generos pentru haine, cu spaţii deschise şi frumos iluminate pentru cărţi şi obiecte decorative. Liniile de lumină şi oglinzile au fost astfel amplasate cât să sporească vizual spaţiul şi lumina existentă, creând o scenografie aparte.

 

 

Grinzile transversale care trec deasupra patului au fost puse în valoare cu ajutorul tavanului cu lamele din MDF furniruit şi a zonei de machiaj, un colţ al frumuseţii plăcut şi funcţional,

Patul tapiţat a fost completat de o noptieră realizată din MDF vopsit cu o atenţie deosebită la detalii, astfel încât pare a fi dintr-o singură bucată de material. Jocul cu texturi, textile şi nuanţele de gri şi pastel a rezultat într-o atmosferă extrem de plăcută şi confortabilă.

 

 

 

Cele două băi existente erau deja finisate când a fost preluat proiectul, astfel intervenţiile au fost punctuale, cu scopul de a-i da personalitate spaţiului şters şi tern. A fost ales un tapet special pentru spaţii umede, iar chiuvetele existente au fost înlocuite cu unele deosebite aşezate pe piese de mobilier custom. Dacă aveți în plan amenajarea propriei băi acest vas WC și această cabină de duș vă pot veni în ajutor.

 

 

Foto: Alexandru Dragoi

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful