Tavan înalt și detalii arhitecturale din 1936 într-un apartament din Barcelona 1

Tavan înalt și detalii arhitecturale din 1936 într-un apartament din Barcelona

Tavan înalt și detalii arhitecturale din 1936 într-un apartament din Barcelona 1

 

Acest apartament nu a fost modificat încă de la construcția lui în 1936. Atât proprietara, care l-a achiziționat tocmai din acest motiv, cât și designerul de interior Gloria Borrás au știut că trebuie să respecte fiecare detaliu și caracteristică arhitecturală a spațiului, atunci când vor începe renovarea. Ce au păstrat și ce au adus în plus decorului, aflăm din cele cu urmează.

 

Tavan înalt și detalii arhitecturale din 1936 într-un apartament din Barcelona 2

 

Ferestrele, ușile, stucatura din tavan și tot ce era în condiții bune a fost păstrat. Cele ce nu au putut fi păstrate sau recondiționate au fost recreate de la 0, precum podeaua. În plus, tavanul înalt le-a cerut un sistem de iluminat complex, care să se axeze pe zone și care să pună în evidență înălțimea plafonului.

 

Tavan înalt și detalii arhitecturale din 1936 într-un apartament din Barcelona 3

 

Proprietara și-a dorit ca bucătăria să fie deschisă către living, însă soțul ei își dorea o bucătărie separată. Soluția a venit de la designerul de interior ce a integrat două uși glisante. Când sunt deschise, ușile sunt complet ascunse în nișa special creată în perete.

 

usi din 1936

 

Ușile originale din hol, precum și ferestrele apartamentului au fost refinisate în alb. Pereții au fost vopsiți în crem deschis, iar stucatura și tavanul în alb. Astfel, înălțimea tavanului prinde și mai multă amplitudine.

 

Tavan înalt și detalii arhitecturale din 1936 într-un apartament din Barcelona 5

 

Plantele naturale din decor împrospătează paleta cromatică în tonuri naturale de culoare. Dacă vă doriți să aduceți un pic de verde în casă, însă vă este frică că nu aveți suficient timp să vă ocupați de plante, o soluție ar fi acest mușchi artificial, iar la exterior acest gard viu artificial.

 

ferestre si piesa de mobilier din lemn

 

Pe lângă corpurile de iluminat de tavan, designerul de interior s-a folosit și de lămpi pe picior sau abajururi pentru a crea intimitate și tihnă cu ajutorul luminii artificiale.

 

bucatarie crem

 

Corpurile de mobilier fără mânere, hota din tavan și iluminatul prin baghete LED au adus o unitate aparte în bucătărie. Totul pare să facă parte din aceeași bucată de mobilier, nimic nu sparge armonia liniilor drepte din decor.

 

dormitor cu tavan înalt

 

În dormitor un candelabru plin de detalii metalice, împreună cu ușile glisante pe sistem metalic aduc un ușor aer rustic și industrial amenajării romantice în tonuri pământii de culoare.

 

dormitor cu tavan înalt

 

Baia și dressing-ul se află în spatele ușilor glisante. Când acestea sunt închise, zona funcțională din această parte a casei nu este deloc vizibilă.

 

dormitor cu tavan înalt

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful