imprimare-digitala-tapet-camera-copii

Imprimarea digitală – soluția de a crea interioare originale și personalizate

Sponsored

În era globalizării este destul de dificil să găsești piese de mobilier, accesorii și decorațiuni cu adevărat unice. Poți încerca în magazinele de antichități, în second-hand-uri sau pe internet pentru a găsi mobilă ceva mai specială, piese retro și vintage. Însă, dacă ceea ce cauți este un look modern, minimalist sau super colorat și îndrăzneț, opțiunile tale sunt direct proporționale cu ceea ce găsești în magazine. Care este soluția? Să apelezi la un designer de interior. Cu ce te poate ajuta el? Haideți să descoperim împreună.

 

imprimare-digitala-tapet

Cerințele pentru interioare ultra-personalizate, create special pentru cei ce locuiesc în ele, care afirmă identitatea proprietarilor sunt tot mai dese, iar designerii de interior au găsit soluția pentru a aduce individualitatea clienților în amenajare – imprimarea digitală. Mai multe detalii despre ea și posibilitățile pe care le oferă găsești aici → 

 

71% dintre consumatori spun că acceptă să plătească mai mult pentru un produs personalizat.*

 

imprimare-digitala-tapet-dormitor

De ce imprimare digitală?

În primul rând pentru calitatea cromatică. Imprimarea digitală poate aduce în casă culori ce cu greu pot fi obținute prin alte metode. De asemenea, designerii au la dispoziție tot spectrul cromatic și se pot juca cu concepte unice, culori perfect uniforme, realizând podele din vinil, tapete sau piese de mobilier exclusive. În al doilea rând, materialele imprimate digital sunt rezistente la razele UV, chimicale și apă, rezultând astfel produse home and decor rezistente în timp. În plus, se pot reproduce vizual cu o acuratețe de invidiat materiale și finisaje precum lemnul sau piatra, la prețuri accesibile.

 

imprimare-digitala-tapet-culori

 

Pereți originali cu motive și fotografii alese exclusiv de tine

De la zecile de culori pentru vopsea, până la tapet, ai sute de variante și modele pentru a îți decora pereții. Cu toate acestea, dacă îți dorești ceva unic, să transmiți un mesaj personalizat, să creezi o ambianță anume, imprimarea digitală va fi soluția aleasă de designeri. Ea se poate realiza pentru: tapet, textile, lemn, carton fagure, folii, plăci ceramice, sticlă și perdele la costuri mici și cu beneficiul de a crea un concept unic.  Ai o poză cu familia ta pe care o iubești și pe care vrei să o vezi dimineața în bucătărie? Nicio problema, o poți imprima digital pe tapet sau pe faianță.

 

Imprimare-digitala-podea-marmura

Podele surprinzătoare în culori tari sau care imită finisaje costisitoare

Dacă pentru pereți variantele din magazine sunt mai variate, la podele lucrurile nu sunt chiar atât de roz. Ai la dispoziție parchetul, plăcile ceramice, piatra naturală și covoarele. Însă ce faci dacă bugetul nu îți permite să finisezi baia cu travertin sau dacă îți dorești un model geometric specific pentru living? Poți imprima dorința ta pe gresie, plăci laminate, vinil, carpete sau linoleum.

 

Imprimare-digitala-podea-

Decorațiuni și mobilier personalizat

Dulapurile, canapeaua, scaunele, masa, vazele sau corpurile de iluminat, toate pot fi personalizate și imprimate digital. Fie că vorbim de fotografiile tale, de concepte grafice create de artiști sau amestecuri aleatorii de culori, imprimarea digitală este soluția accesibilă și practică de a individualiza o amenajare, un obiect sau un perete.

 

imprimare-digitala-birou

 

Ești designer de interior și vrei astfel de concepte pentru clienții tăi?

Toate cele menționate anterior se pot implementa cu ajutorul echipamentelor Canon pentru design de interior. Verifică și tu dacă furnizorii tăi lucrează cu astfel de echipamente sau au în plan să facă această trecere. Ei ar trebui să lucreze cu echipamentele Arizona pentru imprimarea pe materiale rigide precum lemnul sau sticla. Pentru imprimarea digitală pe tapet sau canvas este nevoie de Colorado, iar pentru proiecte într-adevăr mari, spitale, birouri, hoteluri, apartamente echipamentele imagePROGRAF PRO sunt cele de care vei avea nevoie.

Mai multă inspirație, idei de decor și detalii despre gama de suporturi materiale și aplicații găsești în broșura Canon. Descarcă-o de aici →

 

* Deloitte (2015): „Personalizarea” – unul din trei consumatori dorește produse personalizate

Foto: MuralsWallpaper

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful