living cu accente turcoaz

 

Proprietarii acestui apartament dintr-un cartier relativ nou al Barcelonei, i-au dat mână liberă designerului de interior Dara Díaz de la studioul Nice Home Barcelona să transforme spațiul îngust într-un cămin funcțional. Ce idei putem prelua și noi în amenajarea propriilor spații mici, aflăm din cele ce urmează.

 

living cu accente turcoaz

 

Forma apartamentului, un L prelungit, a contribuit la separarea spațiului în două zone distincte. Cea de zi, aproape de intrare, include bucătăria, sufrageria și living-ul și cea de seară, în capătul îndepărtat al apartamentului, include dormitorul și baia. Aceasta din urmă poate fi separată complet de zona de zi cu ajutorul unei uși glisante.

 

perne turcoaz

 

În zona de zi, deși bucătăria, sufrageria și living-ul împart același spațiu, ele sunt separate vizual cu ajutorul finisajelor, materialelor și culorilor. În living podeaua este acoperită de parchet, în bucătărie și zona de luat masa avem gresie în alb și negru. De asemenea, tavanul din zona de zi este beton nefinisat pe când în bucătărie o serie de paneluri din lemn acoperă tavanul și corpurile de iluminat.

 

Amenajare practică și decor modern într-un apartament de 55 m² 4

 

După ce distribuția spațiilor a fost realizată, designerul de interior a trecut la alegerea pieselor de mobilier. Majoritatea au fost incluse în decor datorită simplității lor, liniilor clare și tonurilor naturale de culoare. Ca și paletă cromatică, pe fundalul alb ce ajută interiorul să pară mai spațios și mai luminos, designerul de interior a adus accente calde de lemn și tonuri vesele de turcoaz ce împrospătează amenajarea.

 

bucatarie deschisa catre living

 

Dacă în această vară aveți în plan reamenajarea bucătăriei și vă doriți ceva asemănător cu cea din această casă, aici găsiți piese de mobilier, iar aici scaune de bucătărie.

 

masa in bucatarie

Bucatarie alba

 

Spațiile de depozitare din bucătărie ascund centrala, mașina de spălat, cuptorul cu microunde și frigiderul. O idee bună de preluat în spațiile mici pentru că linia continuă a mobilierului nu este întreruptă, iar spațiul nu pare în dezordine.

 

Amenajare practică și decor modern într-un apartament de 55 m² 7

 

Amplasarea televizorului în living a ridicat o mică problemă. Acesta nu putea fi așezat pe perete deoarece ușa glisantă dintre living și dormitor nu ar mai fi putut fi deschisă. Soluția a fost amplasarea lui pe un corp de mobilier cu roți.

 

Amenajare practică și decor modern într-un apartament de 55 m² 7

Amenajare practică și decor modern într-un apartament de 55 m² 7

usa glisanta intre living si dormitor

 

Ușa glisantă este finisată în același alb ca și pereții, tocmai pentru a aduce continuitate camerei atunci când este închisă. Pe lângă corpurile de iluminat, tavanul fals din lemn ascunde și aerul condiționat.

 

usa glisanta intre living si dormitor

dulap pe comanda dormitor

 

În afară de ușa glisantă, între dormitor și living nu există o altă separare. Accentele de turcoaz și verde le continuă armonios pe cele din living creând unitate în interior. Spațiul dintre baie și dormitor a fost transformat într-un dulap integrat în perete.

 

dormitor simplu

dormitor simplu

dulap pe comanda dormitor

Amenajare practică și decor modern într-un apartament de 55 m² 16

idee amenajare hol

idee amenajare baie

 

În baie, o oglindă cât peretele creează senzația de spațiu, iar gresia, aceeași ca și cea din bucătărie, aduce unitate decorului chiar și din această cameră.

 

idee amenajare baie

 

Foto: Eric Pamies Via: MiCasa

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful