dormitor la mansardă

Mansardă cu o terasă de invidiat și design interior în stil mediteranean

living la mansardă

 

După ce au trăit câțiva ani în Mexic și s-au îndrăgostit de lumina naturală de acolo, proprietarii acestei mansarde, un cuplu proaspăt căsătorit, au dorit să aducă la interior aceeași strălucire a luminii cu care au fost obișnuiți în străinătate. Cum au reușit în această mansardă înghesuită pe două niveluri din centrul Madridului? Aflăm din cele ce urmează.

 

living la mansardă

 

Tavanul înclinat al mansardei i-a convins pe designerii de interior de la ND Interiorismo y Decoración că spațiul nu va putea fi corect utilizat decât dacă vor folosi piese de mobilier realizate pe comandă. Astfel, fiecare dulap se încadrează perfect în nișe și în unghiurile complicate ale mansardei pentru a exploata fiecare centimetru pătrat.

 

living la mansardă

 

Pereții finisați în alb imaculat contribuie din plin la senzația de spațiu și lumină la interior, iar acoperișul aduce lumina de afară cu ajutorul ferestrelor rabatabile ce umplu tavanul. Pentru a nu fi nevoiți să urce atunci când doresc să le închidă, proprietarii au ales un sistem automat ce funcționează cu ajutorul unei telecomenzi. Cu ea controlează atât fereastra, cât și jaluzelele.

 

sufragerie la mansardă

 

Peretele din cărămidă expusă și piesele de mobilier vintage, din lemn masiv, încălzesc decorul în alb.

 

sufragerie la mansardă

sufragerie la mansardă

 

Întreaga mansardă este încălzită prin pardoseală, astfel cuplul poate umbla în picioarele goale. Scara ce duce la nivelul superior al mansardei are trepte din lemn pe structură metalică. Treptele nu au fost alese din metal pentru că proprietarii ar fi alunecat pe ele.

 

Mansardă decorată mediteranean cu o terasă de invidiat 7

 

Proprietarii și-au dorit o bucătărie în alb și negru însă fără ca una dintre culori să predomine. De aceea, accesoriile sunt în negru, mobilierul în alb, iar gresia în gri închis. Electrocasnice încorporabile precum cele din această bucătărie găsiți aici.

 

bucatarie la mansardă

 

Un detaliu interesant este geamul ce unește bucătăria de living. Prin el, cel ce spală vasele poate vedea ce se întâmplă în living, o soluție practică pentru momentul în care vor apărea copii. În plus, fereastra permite luminii naturale să ajungă cu ușurință și în bucătărie.

 

bucatarie la mansardă

bucatarie la mansardă

dormitor la mansardă

 

Accentele de albastru deschis, împreună cu textilele naturale și lemnul deschis la culoare din dormitorul matrimonial aduc aerul mediteranean amenajării. În capătul dormitorului, într-o nișă creată de tavan a fost amenajat un duș și o toaletă. Mai multe idei și detalii pentru amenajarea unei băi de vis găsiți în acest articol.

 

dormitor la mansardă

Mansardă decorată mediteranean cu o terasă de invidiat 13

 

În baia principală, obloanele vechi și ponosite ale casei au fost recondiționate și finisate pentru a aduce un aer rustic interiorului. La ultimul nivel al mansardei există și o cameră de oaspeți ce va fi transformată în camera copilului.

 

dormitor la mansardă

terasa la mansardă

 

Terasa era într-o stare deplorabilă, însă a fost nivelată, recondiționată și placată cu o podea din lemn pentru exterior. Acesta este locul preferat al celor doi proprietari.

 

terasa la mansardă

 

plan mansardă

 

Foto: Miriam Yeleq Via: MiCasa Revista

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful