Bine ați venit în apartamentul de 114 m² al regizorului Kiki Vasilescu, unde arhitecții și designerii de interior de la Red Project Four ajutați de echipa de construcții MaxPecher s-au jucat cu accentele din piele, metalul rece, căldura lemnului și volumele inedite ale clădirii, pentru a crea un decor boem și neconvențional.
Întregul proiect a pornit de la dorința proprietarului de a nu contrazice arhitectura clădirii, o clădire-martor a istoriei arhitecturale a Bucureștiului secolului XX. Astfel, compartimentarea originală a fost păstrată integral, iar arhitecții și designerii au profitat de cotloanele specifice arhitecturii din perioada interbelică și au proiectat piese de mobilier fluide ce urmăresc cu strictețe zonele dictate de compartimentarea inițială.
Spațiile de depozitare generoase au fost o necesitate în amenajare. Ele au fost compuse în așa fel încât, din punct de vedere vizual, să nu încarce decorul. Funcționalitatea lor a primit și o latură estetică, de completare a decorului cu detalii industriale. Structuri metalice, împreună cu zone de depozitare închise, din lemn, rafturi deschise în alb și casete metalice perforate maschează radiatoarele, sistemul audio-video și alte detalii. Structurile metalice au fost realizate de LapsiProd.
Parchetul original a fost păstrat și recondiționat, la fel și radiatoarele vechi, acum integrate în mobilier. Ușile originale și tocurile rămase de la cele ce nu au putut fi păstrate, au fost scoase în evidență prin vopsirea lor în tonuri calde de maro. Cele două uși din zona living-ului au fost înlocuite cu uși filo muro pentru a nu sparge linia peretelui și încărca vizual spațiul.
Lipsa ușilor dintre living și hol a fost intenționată. Astfel întreaga zonă de zi poate fi transformată cu ușurință într-un mini cinema.
Cărămida expusă din hol a fost pusă în evidență de finisajul în alb al pereților și completată de detalii industriale precum cârligele ce folosesc ca și cuier, dar și de spațiul opac din perete. Acesta nu doar creează un volum aparte la intrarea în casă, dar este și perfect pentru depozitarea rapidă a cheilor, telefonului, etc.
Dulapurile din hol, dar și cele din bucătărie, dormitor și baie au fost realizate pe comandă pentru a susține și sublinia trăsăturile geometrice ale structurii clădirii. Mânerele din piele sunt un detaliu elegant ce îmblânzește liniile drepte ale mobilierului.
Bucătăria curge și ea de-a lungul pereților concavi ai camerei, iar luminile LED integrate în mobilier scot în evidență detaliile blatului din lemn.
În dormitor, tăblia finisată cu piele încălzește albul imaculat al dulapului, dar și recele turcoazului de pe peretele central. Un detaliu inedit este ușa cu oglindă ce face trecerea dintre dormitor și living, integrată perfect în structura dulapului.
În amenajarea băii, jocul dintre metal, piele și finisaje albe este completat de banca din piatră integrată în duș.