design interior cu pereti mov

 

După ce au stat aproape 5 ani în chirie și au căutat casa perfectă pentru ei și viitorii lor copii, proprietarii acestei case din Oxfordshire, Marea Britanie au găsit această proprietate. Singura problemă era decorul și amenajarea ce nu mai fuseseră modificate de mai bine de 40 de ani. Cum au transformat spațiul anost, prăfuit și demodat într-un cămin primitor și modern, aflăm din cele ce urmează.

design interior cu pereti mov

 

În prima zi după ce au primit cheile de la casă, cei doi soți au început munca de a înlătura zeci de metri pătrați de tapet învechit cu model floral și mochete ponosite. Au descoperit astfel o podea acoperită de un frumos parchet din lemn pe care l-au restaurat și lăcuit. Pereții au fost vopsiți în totalitate în alb pentru a le oferi proprietarilor un tablou alb pe care să poată începe a adăuga culoare. Rozul din spatele canapelei a fost ales pentru a aduce contrast și pentru a balansa negrul intens al canapelei.

 

Design interior scandinav cu accente vesele de culoare 3

 

Ca și stil de amenajare, stilul scandinav a fost cel preferat, însă proprietarii l-au combinat cu mici accente și detalii moderne și eclectice pentru a aduce și mai multă personalitate și originalitate decorului. Multe dintre corpurile de iluminat au fost cumpărate din magazine second-hand pentru design-ul lor inedit. Electronice și corpuri de iluminat la prețuri accesibile găsiți aici. 

 

bucatarie scandinava

 

Mobilierul alb de bucătărie a fost pus în evidență de peretele negru, dar și de electrocasnicele metalice. Chiar dacă este micuță, bucătăria asigură confortul celor doi proprietari, iar semi-peretele despărțitor funcționează și ca spațiu de lucru, dar și ca loc de servit micul dejun.

 

Design interior scandinav cu accente vesele de culoare 5

 

Plantele de interior sunt o parte integrată a amenajării, ele sunt dispuse chiar și în baie. Dacă nu aveți timp pentru a îngriji plantele din casă puteți apela oricând la aceste flori artificiale.

 

Design interior scandinav cu accente vesele de culoare 6

 

Decorat inițial în diverse tonuri întunecate de albastru, dormitorul a primit odată cu renovarea o paletă cromatică calmă și neutră, cu subtile accente de roz și dungi negre și albe.

 

idee de amenajare cu plante in baie

 

Pentru a economisi bani, proprietarii au vopsit plăcile de faianță din baie în alb (inițial erau colorate într-un roșu piersică), au scos tapetul floral de pe pereți și au completat decorul cu o etajeră specială pentru flori. Cada, lavoarul și corpul de mobilier au fost revopsite și restaurate și ele. În viitor proprietarii vor modifica complet și baia.

 

Design interior scandinav cu accente vesele de culoare 8

 

Foto: David Giles Via: Ideal Home 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful