Amenajare practică și colorată in living

 

Într-o clădire modernă nou construită din centrul orașului Milano, proprietara acestui spațiu a descoperit o locuință mică, dar plină de potențial. A cumpărat apartamentul pe două niveluri și împreună cu o echipă de designeri de interior și arhitecți au reorganizat spațiul pentru a servi nevoilor exacte ale proprietarei. Care sunt acestea și ce idei și soluții putem prelua și noi în spațiile mici de la noi, descoperiți din cele ce urmează.

 

Amenajare practică și colorată in living

 

Întregul proiect de amenajare s-a bazat pe soluții arhitecturale practice, piese de mobilier create la comandă, combinații și contraste surpinzătoare de culori care aduc originalitate spațiului și o nevoie de a camufla și de a folosi fiecare centimetru pătrat disponibil. Peste toate acestea au fost aduse accesorii și piese mici de mobilier, vintage sau retro, ce aduc personalitate interiorului.

 

Amenajare practică și colorată

 

Spațiul a fost împărțit în două. La nivelul inferior au fost amenajate bucătăria deschisă către living și o baie, iar la mansardă un dormitor, un alt living și încă o baie. În zona de zi, bucătăria este separată vizual de living printr-un semi perete ce funcționează și ca protecție pentru zona de lucru din bucătărie.

 

Amenajare practică și colorată

 

În spatele bucătăriei, o ușă glisantă separă restul interiorului de un mic dressing și un spațiu pentru mașina de spălat rufe

 

sufragerie la geam

 

În zona de zi, schema de culori funcționează ca și un contur geometric pentru structurile arhitecturale. Verdele salvie și albastrul petrol din bucătărie vin în contrast cu roșul cărămiziu, cald, din living pentru a crea o separare vizuală a zonelor, dar și pentru a aduce o notă de eleganță în amenajare. În plus, peretele din spatele canapele susține o serie de nișe special create pentru a expune obiectele de decor ale proprietarei.

 

sufragerie la geam

 

Masa a fost așezată în aproprierea ferestrelor generoase pentru ca proprietara sa să poată bucura de priveliștea asupra orașului, dar și de lumina naturală ce inundă loftul în fiecare dimineață.

 

idee de amenajare hol

 

La capătul scărilor se află un birou care se poate transforma rapid într-o cameră de oaspeți. Spațiul liber din hol este ocupat de o comodă în care sunt depozitate lenjeria de pat și pernele.

 

baie cu tapet

 

Ambele băi ale apartamentului au ca accente un tapet în stil retro, faianță și gresie albă și câteva mici accente din lemn.  Dacă sunteți în căutare de astfel de modele de gresie și faianță, găsiți aici, iar aceste accesorii de baie de la romstal.ro vă pot ajuta să completați decorul

 

baie cu tapet

 

Holul ce duce spre dormitor, dar și fețele de pernă și fotoliul din dormitor au accente geometrice în alb și negru, special alese pentru a aduce dinamism interiorului, dar și pentru a da contur paletelor cromatice în tonuri reci de albastru.

 

Amenajare practică și colorată in dormitor

 

Amenajare practică și colorată in dormitor

plan de amenajare parter

plan de amenajare etaj

 

Foto: Cose din Casa 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful