Vitraliile colorate, candelabrul și frescele de pe tavan, toate din secolul trecut, coexistă în armonie cu piese de mobilier contemporane și finisaje moderne, într-un interior încântător amenajat cu grijă pentru frumusețea designului de ieri și funcționalitatea designului de azi. Cum a decurs amenajarea realizată Mara Pardo și ce putem învăța din ea, aflăm din cele ce urmează.
Fiecare comoară a trecutului din această casă din Santander, Spania, a fost atent recondiționată. Frescele de pe tavan au fost curățate cu grijă, iar candelabrul din living a fost meticulos conectat la noi rețele de electricitate fără măcar a fi dat jos. Vitraliile și sticla jivrată de la uși, prea deteriorate pentru a fi recondiționate, au fost reproduse de artizani locali și reinstalate în cadrele vechi de lemn din secolul al XIX-lea.
Tonurile elegante de gri-petrol, galben muștar, albastru și lila ies în evidență pe pereții alb imaculați ai living-ului. Dacă și interiorul tău are nevoie de o nouă mână de vopsea, poți încerca această vopsea lavabilă.
Ușile glisante, originale și recondiționate, au avantajul de a deschide living-ul către sufragerie și bucătărie maximizând spațiul din zona de zi. Masa rotundă a fost aleasă special pentru a nu îngrădi vizual trecerea dintre aceste camere atunci când ușile sunt deschise.
Bucătăria a fost axul principal al amenajării. Proprietarii iubesc să găzduiască serate cu prietenii, deci, ea, bucătăria, trebuia să fie deschisă și cât mai aproape de zona de zi. De aceea, a fost amenajată în locul unui fost dormitor. Alegerea nu a fost greșită pentru că brâurile decorative de la baza tavanului aduc continuitate vizuală între living, sufragerie și bucătărie.
Tot bucătăria a dat și tonul nuanțelor de culoare ce vor fi folosite în amenajare. Griul albastru de aici apare în fiecare cameră a casei.
Dacă aveți norocul de a vă bucura de o astfel de casă, noi vă recomandăm să instalați și corpuri de iluminat pentru exterior pentru a pune în valoare arhitectura locuinței.
Dormitoarele principale ale casei comunică între ele printr-un mini-living, decorat în aceleași tonuri de culoare ca și zona de zi.
Un mic birou în dormitor este mereu bine venit dacă ai ceva de terminat de acasă și ai nevoie de liniște.
În baie, mobilierul modern, în alb și negru, pare că plutește aducând cu el senzația de spațiu. Nișa din spatele vasului WC este perfectă pentru depozitare.
Dormitorul copiilor este definit de dungile orizontale ce se regăsesc atât pe tapetul de lângă pat, cât și în textile, covor și design-ul patului.
Foto: MiCasa