Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 9

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 1

 

Această casă de la munte are tot ceea ce definește un cămin la înălțime, dar și ceva în plus. Un superb șemineu, pereți de piatră, mobilier clasic și vintage, accente industriale și o priveliște superbă asupra munților Pirinei. Cum a decurs amenajarea ei și ce putem învăța pentru decorul propriei case, aflăm din cele ce urmează.

 

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 2

 

Sandra și Pedro, proprietarii, sunt îndrăgostiți de Pirinei încă de când erau copii. Atunci când bugetul le-a permis au început să caute casa la care au visat de mici, în apropierea munților preferați. Singura lor condiție a fost ca locuința să aibă un singur nivel – fără scări. Odată găsită, casa a intrat pe mâna designerului de interior Ana Galofré care s-a concentrat pe a păstra farmecul rustic al construcției – pereții de piatră și șemineul.

 

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 3

 

Proprietarii sunt gazde excelente, de aceea era extrem de important ca bucătăria să fie deschisă către living. Astfel, ei pot prepara gustări în timp ce discuțiile cu prietenii nu sunt întrerupte. Dacă sunteți în căutare de mobilier pentru bucătărie aici veți găsi câteva idei, iar pentru cei norocoși ce se gândesc la zilele de vară petrecute în grădină, aici sunt idei de mobilier pentru exterior.

 

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 4

 

Pentru a păstra arhitectura și stilul tradițional al casei, designerul de interior a apelat la artizani locali pentru a recrea și restaura tâmplăria, peretele de piatră, finisajele de pe pereți și acoperiș. Acolo unde pereții de piatră nu au putut fi puși în valoare, au fost acoperiți cu gri și paneluri din lemn. Soluția a încălzit interiorul, dar a și adus un aer industrial amenajării.

 

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 4

 

Întreaga casă are pe podea un covor realizat din alge marine. Acest material are avantajul de a fi foarte ușor de curățat, dar și de a aduce căldură la interior.

 

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 4

 

Vechile grinzi de lemn ale casei au fost refolosite și transformate în mici piese de mobilier, precum o bancă sau etajere pentru cărți și obiecte de decor.

 

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 7

 

În dormitor, plăcile de lemn de pe pereți ascund privirii toaleta și creează zone vizuale diferite între dormitor și baia deschisă. Ușa camuflată ascunde o toaletă, iar dulapul cu uși glisante oferă spațiu de depozitare, dar și un aer rustic dormitorului.

 

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 8

 

Patul matrimonial are parte de o priveliște superbă asupra grădinii și naturii, peretele exterior al dormitorului fiind realizat exclusiv dintr-o ușă glisantă ce se întinde de la tavan până la podea și aduce multă lumină naturală la interior.

 

Rustic, vintage și industrial în munții Pirinei 9

 

Foto: El Mueble

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful