Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 5

[Înainte și după] Dintr-o amenajare anostă într-un interior luminos și primăvăratic

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic

 

Mayca și soțul ei au trăit în acest apartament de când și-au unit destinele. Acum, la 20 de ani de când s-au mutat, au hotărât că interiorul lor poate fi mult mai luminos și primitor. Cum arăta casa înainte, ce au schimbat și ce idei putem prelua din amenajarea lor, aflăm și vedem din cele ce urmează.

 

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 2

 

Pentru că și-au dorit un apartament în centrul Madridului, iar costul achiziției și creșterea copiilor nu le-a permis să îl renoveze, proprietarii doar au visat la ziua când vor putea pune în valoare interiorul lor. Când copiii au crescut și s-au mutat, au apelat la designerii de interior Isabel Flores și Nuria Almansa pentru a aduce o nouă față căminului lor

 

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 3

 

Apartamentul era întunecat, cu pereți galbeni și canapea albastră, însă podeaua din lemn de pin în stare bună promitea un început bun. Aceasta din urmă a fost recondiționată, lăcuită și a servit drept bază a amenajării. Apoi a venit rândul pereților. Galbenul a dispărut, iar albul pur a adus lumina naturală la interior, aerisind vizual spațiul.

 

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 4

 

Când porniți la drum cu o amenajare de la zero, nu uitați de proiectul pentru centrala termică, aici găsiți modele de centrale pentru apartament mici, dar și case, iar pentru calorifere, puteți încerca unul decorativ, ceva mai special de pe quickshop.ro

 

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 5

 

Distribuția spațiilor a fost și ea schimbată. Nu exista o sufragerie, familia mânca în bucătărie. Aceasta a fost adăugată lângă living, aproape de intrarea în apartament.

 

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 6

 

Piesele de mobilier în bej și alb, cu accente subtile de verde și roz aduc sentimentul de prospețime și primăvară la interior. Oglinda din spatele canapelei ajută la senzația de spațiu și lumină. Ea nu este fixată în perete, ci doar sprijinită de el pentru a putea fi ușor mutată.

 

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 7

 

Ușile vechi au fost sablate pentru a fi revopsite, însă proprietarii și designerii s-au îndrăgostit de aspectul lor patinat și le-au lăsat așa.

 

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 8

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 9

 

În dormitorul matrimonial tapetul și textilele feminine aduc un aer romantic încăperii. în camera copiilor, deși adulți acum, s-a păstrat o amenajare tinerească, care le amintește atât părinților cât și copiilor, că acasă ei vor fi mereu copii. Paleta cromatică în tonuri nisipii, deschise la culoare a fost păstrat și în dormitoare pentru a aduce unitate interiorului.

 

Inainte-si-dupa-Dintr-o-amenajare-anosta-intr-un-interior-luminos-si-primavaratic 10

 

Foto: El Mueble

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful