Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 5

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 1

 

Arhitecții Elizaveta Golubtsova and Marina Biryukova de la studioul de arhitectură BIGO au construit această cabană ca și casă de vacanță pentru o familie din Moscova. De ce au ales un decor scandinav cu accente vesele de culoare și ce idei putem prelua în amenajarea propriului interior, aflăm din cele ce urmează.

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 2

 

Terenul deținut de familie a fost împărțit în două. Într-o parte a fost construită casa principală și, ușor mai în deal, a fost construită o căsuță mai mică, specială pentru petreceri și seri îndelungate alături de prieteni. Motivul acestei separări? Copiii familiei au nevoie de liniște pe timpul nopții. Când ei dorm în casa principală, adulții se pot distra în voie în casa adiacentă. Între clădiri există o mică piscină încălzită și numai bună de folosit chiar și pe timpul iernii.

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 3

 

Preferința proprietarilor pentru un interior nordic a venit din vacanțele acestora în Peninsula Scandinavă și în Alpi. Ei le-au trimis arhitecților imagini din hotelurile și cabanele în care au locuit. Pe baza acestora, arhitecții au creat proiectul. Odată ce s-a primit ok-ul de la proprietari, construcția a început cu asamblarea cadrelor metalice ale casei și cu finisarea lor cu lemn la interior. Cadrul de metal și plăcile de lemn au redus considerabil bugetul, dar au și contribuit la estetica călduroasă și modernă de la interior.

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 4

 

Doi dintre pereții casei sunt în întregime realizați din sticlă, pereți aleși în așa fel încât niciunul dintre vecini să nu poată vedea la interior, iar proprietarii să poată admira în liniște grădina și natura ce îi înconjoară. Dacă aveți posibilitatea amenajării unei astfel de case, vă recomandăm să aduceți cât mai multe plante în grădină, precum acestea, dar și să vă folosiți de grădini verticale pentru gard sau fațada casei. Astfel de grădini găsiți aici.

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 5

 

Proprietarii iubesc tonurile de violet și au cerut ca acestea să fie folosite la interior. Aproape toate piesele de mobilier sunt alese în variate nuanțe de mov, violet și lila. Aceste accente nu doar înveselesc interiorul, dar și aduc căldură căminului.

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 6

 

Pentru a crea o linie armonioasă cu cadrul de metal al ferestrelor largi, arhitecții au ales numai corpuri de iluminat metalice, finisate în negru, dar și mici obiecte de mobilier în același material și finisaj.

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 7

 

Casa este folosită de proprietari aproape în fiecare weekend, dar și în vacanțele copiilor, fiind la numai două ore distanță de căminul lor principal din Moscova.

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 8

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 9

 

Amenajare modernă într-o cabană de lângă Moscova 10

 

Foto: Sergey Krasyuk Stilist: Margarita Puchkova Via: AD

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful