Tonuri naturale de culoare și decor scandinav într-un apartament pe două niveluri din Madrid 8

Tonuri naturale de culoare și decor scandinav într-un apartament pe două niveluri din Madrid

Câteodată, oricât de mult ai căuta, nu găsești casa sau apartamentul la care visezi. Uneori, căminul pe care îl cauți te găsește el pe tine. Așa a pățit Yaiza Sánchez cu acest duplex din Madrid. După ce, împreună cu partenerul ei au văzut zeci de apartamente în doi ani de căutări, tinerii au renunțat la a găsi interiorul perfect. Într-o plimbare, au dat de o clădire în reabilitare, cu semnul „apartamente de vânzare”. Au intrat să vadă un apartament și au știut de la primii pași că aceasta este căminul la care au visat atât de mult timp.

Tonuri naturale de culoare și decor scandinav într-un apartament pe două niveluri din Madrid 1

 

Cum l-au amenajat și ce idei putem prelua în propriile noastre apartamente, descoperim în cele ce urmează.

Lemnul natural, textilele și culorile neutre sunt stăpânii amenajării în stil nordic. Proprietarii și-au dorit un aer rustic contemporan cu podele de stejar alb care să amplifice lumina naturală la interior și asta au realizat.
Pentru a ascunde o nișă din perete, proprietarii au creat un șemineu fals din lemn de pin în care au pus lumini LED ce contribuie la atmosfera intimă și rustică de la interior.

 

Amenajarea naturală nu ar fi fost completă dacă proprietarii nu aduceau la interior și plante. Dacă vreți să aduceți natura la interior aceste plante suculente nu necesită foarte multă grijă și pot locui în aceste ghivece pentru flori.

 

 

Accentele de culoare îmblânzesc răceala stilului scandinav, iar scaunele din metal, în combinație cu cele din lemn, aduc dinamism interiorului.

 

 

Cuplul iubește muzica, în special cea pe vinil, de aceea acesta este colțul preferat al familiei, nu doar pentru colecția de discuri și pick-up-ul retro ci și pentru tablourile cumpărate în vacanțele făcute împreună.

 

 

Mânerele, ușile și bateria de chiuvetă aduc un aer retro bucătăriei, o cameră ce câștigă amplitudine datorită albului imaculat folosit în finisaje, corpurile de mobilier și blat.

Tonuri naturale de culoare și decor scandinav într-un apartament pe două niveluri din Madrid 8

 

Noptiera cu aer vintage și tonurile subtile de galben muștar și roșu încălzesc dormitorul matrimonial fără a încărca vizual spațiul.

 

 

Nivelul superior, unde sunt dormitoarele, suferea de lipsa luminii datorată de tavanele oblice ale mansardei. Pentru a crea senzația de spațiu și lumină naturală proprietarii au finisat pereții în alb imaculat, iar podeaua a fost amenajată cu un parchet din lemn deschis.

 

 

Mansarda le-a oferit și spațiul pentru un birou. Jocul dintre alb și negru, prezent în camera de lucru creează volume vizuale dinamice ce sparg monotonia decorului nordic.

 

 

Chiar și în baie, lemnul natural, plantele și textilele sunt elementele centrale ale decorului.

 

 

Foto: MiCasa 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful