Tapet în carouri, lemn și piatră într-o cabană din Pirinei

 

După ce a fost vizitată de zeci de familii ce își doreau să trăiască în apropierea munților Pirinei și după ce a fost refuzată de tot atâtea ori pentru că era ponosită, înghesuită și întunecată, Eva și familia ei i-au văzut potențialul ascuns și au cumpărat-o imediat după prima vizionare. Cum a decurs amenajarea și ce idei putem prelua în amenajarea propriei case, află din cele ce urmează.

 

 

Primul pas a fost să spargă pereții ce îngrădeau multe camere mici și nepractice, apoi ferestrele au fost mărite, iar unele au fost adăugate, pentru a aduce cât mai multă lumină naturală la interior. Grinzile de lemn au fost vopsite în același alb prăfuit ca și pereții. Culoarea a fost aleasă pentru a evita senzația de steril, dată de albul imaculat.

 

Șemineul se află în centrul amenajării living-ului, iar lemnul de stejar ce îl acoperă este același care a fost folosit și pentru podelele din casă.

 

 

Decorul este atât rustic cât și modern, un pic industrial și un pic britanic. Un mix de stiluri, culori neutre, materiale naturale și piese de mobilier ce au transformat cabana tipică de munte într-un interior elegant și primitor.

 

 

Pentru hol, proprietarii nu și-au dorit un corp de mobilier pentru a nu ascunde privirii peretele din piatră pe care l-au încălzit cu lemnul de stejar. Alte soluții și idei de amenajare a holului găsiți aici.

 

 

În bucătărie lemnul nu este atât de prezent ca în restul casei, însă chiuveta farmhouse și etajerele nefinisate aduc atmosfera rustică și în acest spațiu.

 

 

Ușile glisante separă living-ul de casa scărilor și bucătărie, dar, mulțumită sticlei, ele permit luminii naturale să pătrundă chiar și în colțurile ascunse ale casei. Tapetul în carouri aduce nu doar un aer rustic ci și dinamism amenajării.

 

 

La etaj se regăsesc două băi, camera copiilor și dormitorul matrimonial. Baia părinților a fost finisată cu microciment, iar corpurile de mobilier din lemn completează stilul rustic al amenajării. Mai multe sfaturi despre amenajarea băii găsiți aici.

 

 

 

Dormitorul matrimonial continuă paleta naturală de culori din întreaga casă, însă aici ea este completată de tonuri calde de albastru, galben, roz și verde.

 

 

Patul a fost pus direct sub geam pentru ca cei doi proprietari să se poată bucura de spectacolul stelelor sau de stropii de ploaie.

 

 

Cea mai mare parte a podului este ocupată de camera copiilor. Ea funcționează și ca dormitor, dar și ca loc generos de joacă.

 

 

Paturile au spații de depozitare dedesubt, iar camera a fost gândită în așa fel încât, când copii vor crește, să poată fi despărțită în două camere separate.

 

 

Peretele opus este format numai din spații de depozitare realizate la comandă și perfecte pentru a ascunde vederii nu doar hainele copiilor, dar și jucăriile lor.

 

 

Baia celor mici este amenajată în același stil ca și restul casei, tapetul în carouri a luat aici forma unor plăci ceramice ce imită textura și motivele tapetului din living.

 

 

 

 

Foto: El Meuble

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Urcați?
Product added successful