Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com

Detalii colorate și o amenajare practică într-un apartament modernist din Barcelona

 

Acest apartament de 75 m² este situat într-un colț liniștit, înconjurat de verdeață, lângă Sagrada Familia. A fost cumpărat de arhitectul Andrea Serboli, care, împreună cu colegii lui Matteo Colombo și  Margherita Serboli Arquitectura s-au ocupat de reamenajare și renovarea lui. Ce și-a dorit proprietarul și cum au fost aceste dorințe implementate de echipa de arhitecți, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Numărul mare de obiecte personale și amintiri din călătorii formează colecția personală a proprietarului. Fiecare piesă din această colecție trebuia să își găsească locul în noul apartament. În plus, proprietarul și-a dorit ca interiorul să îi aducă nu doar o stare de relaxare la venirea acasă, dar și să îl bine-dispună și înveselească.

 

 

Clădirea din 1914 este un exemplu destul de simplu al unei clădiri moderniste (Art Nouveau catalan) Arhitecții au vrut să reînvie spiritul acestui stil de amenajare, chiar dacă apartamentul era într-o stare deplorabilă când a fost cumpărat. Doar câteva elemente au putut fi salvate, cea mai mare parte a lor fiind compromise ireversibil.

 

 

Inițial apartamentul era împărțit în 6 camere mici și înghesuite iar provocarea arhitecților a fost nu doar să deschidă spațiul, dar și să readucă la viață motivele Art Nouveau ale interiorului, combinându-le cu o linie simplă de mobilier contemporan.

 

 

Cele două dormitoare adiacente intrării au fost păstrate conform distribuției originale deoarece există un balcon linear ce le unește. Restul apartamentului a fost reconfigurat, bai a fost mărită, iar bucătăria a fost deschisă către living.

 

Conceptul amenajării a pornit de la aerisirea spațiului și de la introducerea unei cutii albastre, placată în lemn, în mijlocul planșeului, care să permită modularea vizuală și redefinirea spațiilor din jurul ei într-un mod mai arhitectonic.
Cutia conține baia, proiectată mai mult ca o zonă de relaxare în intimitate. Intrarea ei este ascunsă și camuflată între ușile dulapurilor care constituie întreaga fațadă exterioară a cutiei.

 

Un semi-arc sculptează volumul albastru transformând coridorul într-o sală cu tavan curbat, care conectează vizual zonele de zi și de noapte, dar care se și transformă în corpurile de mobilier ale bucătăriei.

 

 

Din afara ușilor ascunse, baia este vizibilă numai din camera de zi, printr-o fereastră circulară din sticlă, plasată deasupra blatului de bucătărie.

 

 

Un semi perete de sticlă aduce intimitate în baie, iar contrastul dintre bateriile de baie negre, caloriferul negru și accentele calde de teracotă și albastru subliniază linia modernă a amenajării.

 

 

Dacă vă doriți o astfel de amenajare a băii, acest mobilier modern pentru baie vă poate fi de ajutor, iar aceste oglinzi de baie iluminate pot completa decorul.

 

 

În living și sufragerie, ambele deschise către bucătărie, culori prind tonuri cât mai subtile pentru a permite luminii naturale să pătrundă în întreaga zonă de zi. Tot aici, marea majoritate a obiectelor și amintirilor proprietarului au fost expuse în așa fel încât să nu încarce vizual spațiul.

 

 

Pe lângă tonurile de albastru, albastru pastel, teracotă și roz pastel, apartamentul este finisat în tonuri neutre, subtile, ce pun în valoare aceste accente de culori, dar și obiectele și piese de mobilier.

 

 

Cutia albastră, pe lângă că se prelungește în bucătărie, continuă cu un corp de mobilier și în dormitorul matrimonial.

 

Foto: Roberto Ruiz Via: Cargo Collective

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?