Accente industriale și tonuri naturale de culoare într-un apartament din Barcelona 1

Accente industriale și tonuri naturale de culoare într-un apartament din Barcelona

 

Arhitecții și designerii de interior de la Dröm Living au surprins personalitatea și dorințele cuplului tânăr ce trăiește în acest apartament din Barcelona. Proprietarii și-au dorit un interior simplu și practic, cu o notă subtilă de eleganță. Cum le-au împlinit arhitecții dorința, aflăm din cele urmează.

 

 

Inițial, apartamentul era vechi și ponosit cu o sală foarte largă și nefolosită, o mulțime de camere cu colțuri inutile și toalete destul de deteriorate. Totul era asemănătoru unui labirint fără cap și coadă. Soluția a fost spargerea pereților și crearea unei camere de zi spațioasă și luminoasă ce cuprinde atât living-ul cât și zona de luat masa și bucătăria.

 

 

Întregul apartament este dotat cu un sistem inteligent de controlare a luminii. Mai multe detalii despre acest sistem găsiți aici. Dacă aveți o casă spațioasă sau chiar un birou, puteți folosi un astfel de sistem pentru iluminat parcări.

 

 

Panoul de sticlă ce separă bucătăria și living-ul de hol a fost gândit special pentru a permite luminii naturale să pătrundă chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale apartamentului.

 

 

Cărămida de la interior a fost descoperită în timpul lucrărilor de amenajare, iar proprietarii, împreună cu arhitecții au decis să păstreze câțiva pereți cu cărămida originală expusă. Împreună cu grilajul de fier al peretelui despărțitor de sticlă, a etajerei din fier și a câtorva piese de mobilier au reușit să aducă un aer ușor industrial amenajării.

 

 

În contrast cu aceste detalii industriale sunt piesele de mobilier contemporane și paleta elegantă de culori neutre ce aduc o simplitate plină de stil decorului.

 

 

Dacă folosiți două fețe de masă pentru a decora masa veți obține un efect dinamic al spațiului, dar veți putea aduce și jocul de culori din restul interiorului într-un alt spațiu.

 

 

Insula din bucătărie funcționează ca spațiu de lucru, loc de depozitare, dar și ca separator vizual între bucătărie și restul living-ului.

 

 

Griul și maroul închis din bucătărie balansează corpurile de mobilier în alb și contribuie la echilibrul cromatic din întreaga zonă de zi.

 

 

 

 

Lemnul natural, tonurile de galben, roșu și gri aduc aspectul natural în decorul dormitorului matrimonial. O idee de preluat este tăblia de la pat realizată din același lemn ca și podeaua dormitorului.

 

 

Un birou integrat în perete completează amenajarea dormitorului, iar baia adiacentă lui este completată de un dressing.

 

 

Pentru amenajarea băii s-au folosit liniile drepte și materialele naturale. Piesele de mobilier sunt realizate la comandă, fără mânere, iar lavoarele și blatul sunt dintr-un porțelan ce imită piatra naturală.

 

 

Foto: MiCasa 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful