Amenajare practică într-un apartament pe două niveluri cu o suprafață de numai 40 m²

Amenajare practică într-un apartament pe două niveluri cu o suprafață de numai 40 m²

 

Designerul acestui apartament tip duplex din Barcelona a avut o sarcină destul de dificilă: să integreze în spațiul de numai 40 m² o bucătărie complet echipată, o cameră de zi și un dormitor confortabil. Cum a reușit, dar și ce idei putem prelua în amenajarea spațiilor mici de la noi, aflați din cele ce urmează.

 

Soluția a venit din distribuirea practică a spațiilor pe cele două niveluri. Sus au fost amplasate dormitorul și baia cu duș, iar la primul nivel bucătăria deschisă către living a preluat spațiul de lângă scară, lăsând loc suficient camerei de zi.
Pentru a nu aglomera vizual spațiul, designerul Gemma Ospital s-a folosit de o paletă naturală de culori, unde albul și căldura lemnului primează. Accentele de verde, roz și albastru înveselesc interiorul, iar plantele de apartament aduc natura la interior. Într-un astfel de spațiu vă puteți folosi de aceste ferigi sau de o plantă aeriană ca și elemente naturale în decor.

 

 

Zona de zi este definită de un covor din fibre naturale, o canapea comodă în L și o fereastră generoasă ce permite luminii naturale să pătrundă în fiecare colț al nivelului. Lângă hol, o bibliotecă înaltă până la tavan separă vizual bucătăria de intrarea în casă, dar și susține barul din bucătărie ce funcționează ca și loc de luat masa.

 

 

Cheia organizării și amenajării bucătăriei a fost scara interioară. Înainte de renovare, aceasta din urmă era amplasată în mijlocul zonei de zi. Designerul a mutat-o lângă intrarea în apartament pentru a lăsa spațiul să respire, dar și pentru a folosi partea de jos a scării ca și loc de depozitare a ustensilelor din bucătărie.

 

 

În dormitor, o nișă în perete funcționează ca și tăblie a patului, dar și ca loc de expunere a obiectelor de decor. În fața geamului a fost integrată o comodă, iar lavoarul a fost adus aici împreună cu dulăpiorul și oglinda de baie din cauza lipsei de spațiu în zona de duș.

 

 

Pentru a putea integra cât mai multe posibilități de depozitare și organizare a spațiului restrâns, majoritatea pieselor de mobilier de la interior au fost realizate pe comandă, astfel nici un milimetru pătrat nu a fost irosit.

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful