Pereți gri petrol și bucătărie rustică într-o casă din Londra

Pereți gri petrol și bucătărie rustică într-o casă din Londra

Atunci când au cumpărat această casă din Londra, proprietarii și-au asumat sarcina de a reamenaja un decor din anii ’80 în care pereții portocalii, plăcile ceramice demodate și o distribuție întortocheată a spațiilor stricau farmecul arhitectural al clădirii. Care au fost schimbările și ce trucuri putem folosi din amenajarea lor, aflăm din cele ce urmează.
În bucătărie, proprietara și-a dorit foarte mult să recreeze atmosfera rustică din casa părinților ei. Astfel, au ales un decor cu cărămidă expusă, podea din lemn masiv, corpuri de mobilier pe picioare și rafturi deschise pentru oale și cratițe.
Acolo unde a fost vechiul șemineu, proprietarii au închis coșul și au amplasat cuptorul. Corpurile de mobilier au fost realizate pe comandă, iar albastrul perfect a fost găsit abia după 3 încercări.

În ceea ce privește structura casei, prima modificare a venit în bucătărie. Aceasta din urmă a fost extinsă spre grădină, iar podul a fost transformat într-un dormitor pentru viitorul copil. De încălzirea spațiului se ocupă o centrală termică aflată la subsolul casei. Mai multe detalii despre centralele termice găsiți în acest articol despre cum alegem centrala termică, dar și în acest articol despre unde se montează centrala termică.
Proprietara casei este de origine olandeză, ea preferă decorul simplu, cu doar câteva tonuri de culoare și cât mai lipsit de motive și texturi complicate. Acesta este și motivul pentru care amenajarea interiorului s-a concentrat mai mult pe griul petrol de pe pereți, câteva accente de roșu și albastru și nu pe motive complicate sau texturi încărcate așa cum ne-am aștepta într-un interior britanic.
Abordarea în decor a fost una practică, proprietarii nu vor să își facă griji dacă se varsă ceva pe podea sau pe mobilier. De aceea au și fost ales lemnul tratat pentru podea, canapeaua în gri închis și masa cu băncile din lemn nefinisat.
Masa de la geam este folosită de proprietară ca și birou pe timpul zilei, iar nișele de lângă șemineu au devenit spații practice de depozitare cu ajutorul polițelor.
Patul din metal din dormitorul matrimonial a fost ales pentru a aduce contrast rece în camera cu podea din lemn și covor ce imită pielea.

Foto: David Giles Via: Ideal Home 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful