Poate că nu toți dintre noi vom avea norocul să ne petrecem sărbătorile de iarnă în Munții Pirinei, însă acest lucru nu ar trebui să ne oprească din a ne decora cât mai frumos casa de Crăciun. Acest apartament pe două niveluri din Baqueira este perfect pentru a ne inspira. Ce idei putem fura din decor, dar și ce soluții practice putem prelua de la designeri, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Jordi Sastrada, designerul de interior de la L’Estudi D’Aneu și responsabilul de proiect și-a dorit ca micuțul apartament să fie cât mai luminos, dar să păstreze și farmecul unei cabane de lemn de la munte. De aceea, s-a folosit de lemnul de pin și stejar pentru a placa pereții și tavanul. Tonalitatea deschisă a lemnului ajută la senzația de spațiu, dar și aduce căldură la interior. În plus, plăcile maschează cablurile electrice și țevile.

 

 

Dacă nu vă doriți un brad natural pentru aceste sărbători de iarnă, puteți alege unul dintre acești brazi artificiali pe care îi puteți decora cu una dintre aceste instalații de Crăciun.

 

 

Bucătăria deschisă către living, ambele amenajate în stil scandinav, te poartă către canapea și șemineu, locul perfect în care te poți bucura de frumusețea bradului împodobit, dar și de căldura liniștitoare a focului.

 

 

Canapeaua în L este foarte spațioasă, însă nu acesta este motivul principal pentru care a fost ales acest tip de mobilier. Ea ajută foarte mult la delimitarea spațiului dintre bucătărie, living și locul de luat masa.

 

 

Paleta cromatică de la interior este formată din tonuri reci de gri, accente calde de galben, maro și orange, finisaje în alb și tonuri subtile de crem. Toate sunt încălzite de nuanțele lemnului prezent în fiecare cameră.

 

 

Locul de luat masa are cea mai bună priveliște din apartament și, la fel ca și living-ul, este delimitat vizual cu ajutorul unui covor.

 

 

Puteți crea astfel de brăduți miniaturali cu ajutorul hârtiilor de împachetat cadouri ori din cartoane colorate. Dacă aveți oaspeți la masă, în locul unei figurine de lemn pe spatele scaunului puteți așeza un glob sau o mică ghirlandă cu crenguțe de brad.

 

 

Dormitorul matrimonial și baia sunt amenajate la mansardă. Din pat te poți bucura de o priveliște panoramică asupra întregii văi Val de Rua.

 

 

Paleta cromatică de la primul nivel al apartamentului se continuă și la etaj. Dacă vă doriți să decorați de Crăciun și dormitoarele puteți aduce un brăduț mic în cameră sau puteți agăța crenguțe de brad pe pereți ori de draperii.

 

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful