Rustic mediteranean cu accente de albastru și mult lemn

Rustic mediteranean cu accente de albastru și mult lemn

Rustic mediteranean cu accente de albastru și mult lemn

 

Maite și-a dorit o casă rustică, tipic Catalană, pe când soțul ei visa la un interior mediteranean, plin de lumină naturală. Două stiluri de amenajare pentru care este greu să faci compromisuri și care au nevoie de clădirea perfectă pentru a le susține. Ultima problemă a fost rezolvată ușor atunci când cei doi soți au văzut această casă din provincia Barcelona. A fost dragoste la prima vedere, însă cum au reușit cei doi să aducă la interior stilurile preferate de amenajare? Aflăm din cele ce urmează.

 

 

Culoarea ferestrelor a fost un subiect discutat destul de intens de cei doi soți. Maite își dorea un gri elegant și puternic, dar soțul ei a fost atras de albastrul turcoaz ce îi aduce aminte de insulele grecești. Maite a renunțat la gri, iar casa este acum cunoscută în sat ca și casa cu ferestre albastre.

 

 

Inițial casa era compartimentată precum un hotel. Multe dormitoare și camere mici și înghesuite. Cei doi au spart pereții și au lărgit spațiile, inundate acum de lumina naturală ce pătrunde prin ferestrele largi. Podeaua din lemn a fost recondiționată de un meșter din regiune. Mai multe idei pentru podele surpinzătoare găsiți aici.

 

 

Zona de zi a fost gândită în așa fel încât, fie că stai la interior, în living, fie că te bucuri de o zi însorită pe terasă, priveliștea este asupra mării și a satului.

 

 

În locul sufrageriei și al bucătăriei erau două camere. Acum fiecare zonă din living și bucătărie este deschisă, la fel și terasa, transformând întregul parter într-o mare cameră de zi.

 

 

Fereastra arcuită originală a trebuit scoasă și înlocuită cu una nouă. Dulapul cu veselă a fost ales de Maite pentru accentele lui rustice, apoi vopsit de soțul ei în albastrul mediteranean. Scaunele au fost achiziționate dintr-un magazin second-hand. Pentru mai mult dinamism în amenajare puteți combina aceste tipuri de scaune cu un astfel de scaun de bucătărie.

 

 

În ceea ce privește bucătăria, singura dorință a lui Maite a fost să poată curăța cartofi în timp ce privește marea. Zis și făcut, în plus, corpurile de mobilier rustice au fost combinate cu plăci de faianță mediteraneene și un blat de lemn.

 

 

Marc și Marta, cei doi copii ai soților Maite și Rafael au transformat podul într-un birou pentru afacerile lor online. Camera avea inițial o singură fereastră, însă familia, inspirată de fereastra arcuită din living a preluat conceptul și în acest birou.

 

 

Dormitorul matrimonial a fost regândit în așa fel încât patul să privească spre mare. Peretele de cărămidă expusă aduce stilul rustic în cameră, pe când accentele de albastru și alb pe cel mediteranean.

 

 

În baie, plăcile de faianță mediteraneene folosite și în bucătărie continuă jocul lor de nuanțe și motive albastre.

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful