Garsonieră de 48 m² amenajată funcțional și ultramodern

Garsonieră de 48 m² amenajată funcțional și ultramodern

Arhitecții și designerii de interior încearcă în mod constant să îmbine funcționalitatea și esteticul în spații urbane din ce în ce mai mici. Succesul de a evita sentimentul de claustrofobie la interior este cu siguranță provocarea cea mai mare, în special când este vorba de amenajarea unei garsoniere.
Designerii de la TOWOdesign s-au confruntat cu această provocare atunci când au realizat proiectul de amenajare pentru această garsonieră de 48 m² din Shanghai. Care au fost soluțiile preferate de ei și cum le putem integra în spațiile mici de la noi, aflăm din cele ce urmează.

Chiar dacă suprafața este mică, interiorul este luminos, deschis și aerisit. Acest lucru a fost posibil datorită organizării interiorului într-o serie de cutii funcționale, și anume living, bucătărie și dormitor.
Pereții, podeaua și tavanul sunt finisate în alb în tot apartamentul, cu excepția unor suprafețe din beton nefinisat și a spațiilor de depozitare. În plus, câteva oglinzi sunt amplasate strategic pentru a mări vizual interiorul.  Toate aceste elemente contribuie și ele din plin la senzația de spațiu.
În centrul garsonierei a fost amenajată bucătăria, o cutie galbenă ce încorporează spațiile de depozitare și electrocasnicele. Ea funcționează ca și separator vizual între living și cutia de dormit. Hota a fost aleasă în așa fel încât să atragă atenția asupra spațiului, design-ul ei modern fiind în armonie cu întreaga amenajare. Hote de bucătărie găsiți aici.
Suprafețele lucioase din cutia galbenă au fost alese pentru că sunt ușor de curățat. Câteva sfaturi și soluții pentru o bucătărie mereu curată găsiți aici.
Pe lângă albul din finisaje, griul și maroul lemnului, galbenul din bucătărie înseninează și aduce dinamism întregului interior.
Peretele din beton nefinisat a fost păstrat ca și tentă masculină și industrială în amenajare, dar și pentru a aduce contrast suprafețelor lucioase.
Cutia de dormit, dormitorul, este accesibil pe o scară ce funcționează și ca spațiu de depozitare. La interior, dormitorul are rafturi încorporate în pereți, dar și o lumină caldă în tavan, perfectă pentru a contracara lipsa luminii naturale în acest spațiu.
Peretele opus dormitorului este format dintr-un dulap realizat în așa fel încât să semene mai mult cu un perete. Soluția a fost aleasă pentru a aduce unitate și fluiditate amenajării.

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful