Mix vesel de stiluri și culori într-o casă din Sierra de Guadarrama

Mix vesel de stiluri și culori într-o casă din Sierra de Guadarrama

Atunci când combinațiile inedite de stiluri sunt potrivite cu grijă și atenție, rezultatul poate fi unul surprinzător și plin de personalitate. Acesta a fost rezultatul și în amenajarea acestei case pe trei niveluri, unde stilurile de decor împreună cu piesele de mobilier, variază de la influențe orientale la pop-disco, iar exteriorul este interconectat cu interiorul prin terasele și piscina ce aduc un nou loc de relaxare familiei.
Mix vesel de stiluri și culori într-o casă din Sierra de Guadarrama
 Deși este puțin probabil ca unii dintre noi să aibă norocul de a amenaja o astfel de casă, haideți să ne inspirăm din decor și să vedem ce idei putem prelua în apartamentele mai modeste de la noi ?


Arhitectul și designul de interior Chus Gil Pereda, de la Estudio 41, a pornit de la arhitectura magnifică a casei și a adaptat fiecare cameră la nevoile și gusturile proprietarilor: o familie de cinci cu mai multe animale de companie.
A urmat schimbarea substanțială a decorului cu piese noi de mobilier, textile naturale în culorii vii și detalii în stiluri precum cel colonial, oriental sau  pop.  Lemnul în diferite finisaje, fibrele naturale, pielea și nuanțele furnizate de țesături, umplu camerele cu o paletă cromatică într-o bază neutră: alb, bej, gri și pământ. Pe lângă ea, accentele tari de turcoaz, acvamarin, verde și roșu intens transformă amenajarea într-un cocktail cromatic care transmite optimism.
Cu o suprafață organizată pe trei etaje, spațiile sunt largi și cu zone rezervate pentru diferite utilizări. Datorită dimensiunii sale, această casă are două living-uri, decorate în stiluri foarte diferite. Una dintre ele comunică cu o terasă acoperită, de unde piscina este accesată printr-o scară. De asemenea, are mai multe dormitoare, unele dintre ele tip en-suite, cu baie și dressing, dar și multe spații pentru cei mici.
În acest living accesul se realizează direct de pe terasă, iar stilul neutru, naturala este în contrast cu accentele tari de culoare de la exterior.
Mixul de culori din textile contribuie din plin la amenajarea plină de dinamism. Un astfel de efect puteți obține în orice amenajare cu aceste pături și cuverturi, dar și cu ajutorul unor astfel de tablouri.
În bucătărie funcționalitatea a fost pusă pe primul loc. Mobilierul în alb lucios și electrocasnicele integrate aduc un aer modern acestei încăperi, însă accesoriile în stil retro continuă linia eclectică a amenajării.
Cel de-al doilea living al casei surprinde prin amenajarea îndrăzneață, stil pop, cu accente tari de culoare și piese de mobilier și obiecte de decor inedite, pline de personalitate.
În dormitorul matrimonial, contrastul dintre deschis și închis, alb și negru aduce eleganță decorului.

 

 

Foto: MiCasa

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful