tonuri-neutre-accente-feminine-si-o-terasa-invidiat-apartament-mic-barcelona

Tonuri neutre, accente feminine și o terasă de invidiat într-un apartament micuț din Barcelona

Această terasa scufundată în soare a fost cea care a atras atenția viitoarelor proprietare. Martha și fiica ei s-au îndrăgostit pe loc de oaza privată de agitația orașului pe care o are acest apartament și, chiar dacă suprafața lui nu este prea generoasă, proprietarele au fost convinse imediat de terasa ce le permite să își petreacă zilele și serile la aer. Mai multe despre această amenajare practică și feminină, aflați mai jos.

Mama și fiica au făcut un compromis atunci când au ales apartamentul. Pentru ele, terasa de poveste a fost mai importantă decât restul spațiului de locuit, fiind încântate în special de priveliștea și atmosfera unică de care se pot bucura împreună.
Chiar dacă apartamentul este mic, au reușit să folosească inteligent spațiul, transformându-l cu adevărat într-un loc pe care îl poată numi acasă.
Interiorul este elegant și primitor, decorat în nuanțe deschise de roz și ocru. Paleta culorilor din casă luminează camerele și le fac să pară mai largi, mai deschise.
Plantele de la interior aduc un contrast subtil de culoare în decorul monocromatic. Acești mușchi conservați și aceste ghivece flori pot să aducă același efect și în amenajarea apartamentelor mici de la noi.
Livingul a fost accesorizat cu multe materiale textile în culori deschise. Acestea oferă volum și dinamism camerei, fără a reduce spațiul util. Fereastra mare din living permite luminii să intre și în casă, nu numai pe terasă, astfel, apartamentul este inundat în întregime de razele soarelui.
Majoritatea pieselor de mobilier din acest apartament sunt cumpărate de pe internet și mai apoi recondiționate. Mobila din sufragerie a fost găsită la un târg de antichități. Proprietarele nu au pierdut ocazia de a avea în casă dulapul, masa și scaunele pe care le-au recondiționat împreună. Candelabrul le-a fost făcut cadou de către o prietenă, căreia i s-a părut că nu este alt loc mai potrivit pentru această piesă, în afară de sufrageria Marthei.
Astfel a rezultat o sufragerie unde lemnul este stăpân, în culori naturale, cu detalii feminine și materiale textile, perfectă pentru apartamentul celor două.
Rama vintage pe care Martha a găsit-o în apartament atunci când l-a cumpărat, aduce personalitate spațiului în care este amplasată și păstrează vie amintirea clădirii vechi din care face parte apartamentul.
În bucătărie, regăsim mobilier modern, cu linii drepte și culori simple, în contrast cu detaliile din zona de zi. Proprietarele au evitat mobila vintage și au ales materiale albe și lucioase, mai ușor de curățat. Corpurile suspendate pe verticală sunt perfecte pentru o mai bună utilizare a spațiului restrâns.
În dormitor ne încântă aceleași decorațiuni în stil feminin, cu accente de roz și mov, din restul amenajării. Și aici predomină materialele textile în mai multe straturi, culorile neutre și lumina naturală în abundență.
Aspectul mineral al băii este dat de materialul folosit – microciment. Spațiul pare aerisit deoarece pereții băii sunt monocromatici și nu încarcă vizual decorul. Pentru a păstra și aici linia cromatică, proprietarele au adăugat accesorii și decorațiuni roz prin care decorul rămâne în același stil: feminist, ca și restul apartamentului.

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful