detalii-geometrice-accente-clasice-si-culori-tari-amenajare-apartament-milano

Detalii geometrice, accente clasice și culori tari în amenajarea unui apartament din Milano

 

Designerul de interior Vanessa Pisk a introdus într-o clădire veche din Italia un decor în care stilul modern și accentele șic se îmbină elegant cu piese ale minimalismului scandinav și elemente clasice. Rezultatul final este o amenajare eclectică, practică, confortabilă și plină de personalitate. Care sunt secretele acestei amenajări, aflați din cele ce urmează.

 

 

Spațiul din zona de zi a fost inteligent folosit. Sufrageria, livingul și bucătăria împart aceeași încăpere, fără a crea însă senzația de aglomerare. Fiecare dintre aceste trei zone este diferențiată atât cromatic, cât și funcțional.

 

Detaliile subtile, feminine și clasice din tavan vin în contrast cu piesele de mobilier moderne și contemporane din zona de zi, aducând personalitate amenajării eclectice din interior. Astfel de detalii pe tavan puteți realiza cu ajutorul plăcilor de gips carton. Mai multe detalii despre un astfel de tavan găsiți aici, iar plăcile le puteți cumpăra de aici.

 

 

Covorul hexagonal, tabloul atipic și obiectele de decor inedite din living, creează o geometrie aparte, și, împreună cu tonurile de albastru, galben șofran și galben muștar aduc o eleganță deosebită decorului.

 

 

Sufrageria amenajată doar în alb și negru face trecerea cromatică, de la culorile elegante și tari din living, la tonurile monocromatice din bucătărie. Cu toate acestea, modelul de tablă de șah de pe scaune continuă jocul geometric reprezentativ amenajării.

 

 

Peretele de sticlă dintre living și bucătărie permite luminii naturale să ajungă peste tot în încăpere, continuând seria liniilor drepte din decor. Ferestrele generoase, fără perdele, lasă lumina să inunde camera. Ea pune în valoare piesele de mobilier închise la culoare și ajută amenajarea să pară mai spațioasă.

 

 

Dormitorul de oaspeți are accente exotice, impuse de tapetul cu frunze de palmier, care îmbină tonurile de albastru din living cu cele albe din bucătărie. Nuanțele folosite în această cameră creează o atmosfera caldă și liniștită, care, împreună cu parchetul de lemn masiv, îi fac pe oaspeți să se simtă ca acasă.

 

 

Decorul este completat de fotoliul roșu, care aduce un plus cromatic în amenajare. Culoarea puternică a fotoliului aduce dinamism și alungă monotonia.

 

 

Prin decorațiunile aurii care se regăsesc în toată amenajarea, Vaness Pisk a trasat o linie între spații, pe care nu le separă, ci le unește subtil. Deși camerele au palete cromatice diferite, spațiile sunt legate între ele prin aceeași subtilă cromatică aurie păstrată peste tot în apartament.

 

 

Pasărea flamingo, una dintre pasiunile proprietarei, a devenit tema principală a decorului din dormitorul matrimonial. În plus, culorile calde și nuanțele de roz și ocru creează un spațiu intim, special, care nu aduce aminte de tonurile puternice cu care a fost decorat restul casei.

 

Foto: Vanessa Pisk

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful