Travertin Light Medium, se poate cumpăra de aici.

 

Varietatea destul de bogată a tipurilor de piatră naturală disponibile pentru amenajările interioare poate fi sufocantă atunci când trebuie să o alegi pe cea potrivită casei și decorului tău. În acest articol vom arunca o privire asupra travertinului, a avantajelor și dezavantajelor lui și în ce tipuri de amenajări se potrivește cel mai bine.


 

Ce este travertinul?

 

Travertinul este o piatră naturală depozitată de izvoarele termale încălzite geotermie. Este considerat un tip de calcar care se formează datorită precipitării rapide a carbonatului de calciu, prin urmare se găsește în jurul zăcămintelor minerale de primăvară.

 

Travertin Noce Tumbled, se poate cumpăra de aici

 

Travertinul este folosit în construcții încă din cele mai vechi timpuri, fiind una dintre cele mai utilizate pietre naturale pentru pavajul curților, căilor de acces, grădinilor și nu numai.
Piatra este caracterizată de ciupiturile de coroziune și suprafață poroasă. Aceasta este lustruită până la un finisaj neted, strălucitor și este disponibilă într-o varietate mare de culori, de la gri la coral-roșu.

 

Avantajele travertinului

 

1. Este mai accesibil decât granitul sau marmura 

 

Prețul travertinului poate salva un buget restrâns, iar aspectul și textura lui sunt asemănătoare granitului și marmurei, aducând aceeași eleganță unui interior.

 

2. Este disponibil într-o gamă variată de culori și forme

 

De la auriu până la gri, variantele de culori ale travertinului pentru interior sunt disponibile și în diferite tipuri de finisaje precum: șlefuit, mătuit, periat sau antichizat. În ceea ce privește formele, puteți alege plăci generoase ca și dimensiune, ori bucățele de mozaic.
Travertin Light Medium Chituit Mat, se poate achiziționa de aici
 

3. Este rezistent și durabil în timp

 

Rezistente la apă și umezeală, plăcile de travertin nu se fisurează ușor și sunt potrivite pentru zonele cu trafic intens, atât timp cât sunt îngrijite și curățate conform necesităților lor. În plus, rezistă foarte bine la exterior, chiar și la temperaturi extreme, fie prea ridicate ori prea scăzute.

 

4. Nu este alunecos

 

Suprafața poroasă este ideală pentru placarea unei băi cu travertin, mai ales dacă plăcile nu au fost finisate sau șlefuite. În plus, astfel de plăci au și avantajul de a aduce un aspect natural în baie.

 

 

Dezavantajele travertinului

 

1. Este sensibil la substanțele acide

 

Plăcile de travertin se pot degrada dacă sunt curățate cu alcool, cafea, oțel, suc de portocale, sare, etc. Chiar dacă ați vărsat din greșeală limonadă pe travertinul netratat, acesta se va păta. Este recomandat să spălați travertinul cu o substanță neutră, produse de curățenie ce nu conțin acid sau săpun pentru piatră.

 

2. Are nevoie de îngrijire atentă

 

După cum am spus și mai sus, curățarea și îngrijirea sunt importante dacă doriți ca piatra să își păstreze frumusețea în timp. Evitați plăcile de travertin ieftin și alegeți variantele finisate sau mătuite ce tind să reziste mai mult în timp.

 

Travertin Silver Tumbled, se poate achiziționa de aici
 

Unde este recomandată folosirea travertinului

 

Cele mai comune amenajări interioare cu travertin se realizează în bucătărie (blat, podea sau în spatele chiuvetei, în baie (duș, podea) ori la exterior (piscină, alei, terasă, etc.)

 

 

Deci, este potrivit travertinul pentru amenajarea casei tale?

 

Dacă decorul pe care ți-l dorești are o paletă cromatică în tonuri naturale, dacă preferi materialele precum lemnul, bumbacul, inul sau lâna, dacă stilul de amenajare spre care tinzi este fie rustic, fie clasic, mediteranean sau contemporan cu influențe rustice, atunci, da, travertinul este mai mult decât potrivit pentru tine.

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful