decor-scandinav-intr-un-apartament-pe-2-niveluri-marea-britanie

Decor scandinav într-un apartament pe două niveluri din Marea Britanie

Decor scandinav într-un apartament pe două niveluri din Marea Britanie
Cumpărat în 2013, acest apartament pe două niveluri din Edinburgh a fost ales de proprietari pentru a le fi prima casă în care să trăiască împreună ca și cuplu. Alegerea locuinței s-a bazat în principal pe faptul că mansarda le permitea să dubleze spațiul de locuit, însă până să se poată bucura de întregul apartament, o listă întreagă de renovări, reparații și finisaje trebuiau finalizate. Ce au schimbat și cum a decurs amenajarea, aflăm din cele ce urmează.

Tavanul înalt și lumina naturală abundentă de la primul nivel au fost motivele principale pentru care acest etaj a fost transformat într-o zonă de zi extinsă. Aici sunt bucătăria și living-ul. Pe de altă parte, la mansardă, atmosfera tihnită dată de acoperișul în pantă a fost perfectă pentru un dormitor și o baie, unde ambii proprietari se pot bucura de intimitate.
Dacă aveți în plan un astfel de proiect, vă recomandăm să citiți aceste idei de amenajare a mansardei.
Inițial, apartamentul fusese renovat, însă fără gust și cu un decor anost. Pereții aveau culoarea magnoliei, iar covoarele în bej erau ponosite și adunau foarte mult praf. După ce au cheltuit aproape tot bugetul pentru a-l cumpăra, cuplul a ales stilul scandinav pentru decorul interior. Soluția de compromis a fost aleasă pentru că nu costa foarte mult, însă rezultatul final se apropia de dorințele lor.
Podelele de lemn descoperite sub covoare au fost restaurate cu ușurință și vopsite în alb chiar de proprietari. Tot proprietarii au vopsit și pereții, ușile, balustrada de la scară și ramele de la ferestre.
 Singura problemă în amenajarea mansardei a fost instalația de apă ce a trebuit urcată până sus. Scara ce face legătura dintre niveluri era în stare perfectă, iar polițele pentru fotografii din vacanță au fost puse pe perete pentru a mai aduce un pic de culoare holului.
Aceste idei despre modele de scări interioare vă pot fi de folos în cazul în care proiectul vostru nu are deja o scară instalată și funcțională.
În living, decorul scandinav este completat de accente aurii și roz prăfuit ce amintesc de paletele cromatice ale amenajărilor tipic britanice. Șemineul a fost placat cu gresie și închis până în momentul în care proprietarii își vor putea permite să îl restaureze.
Covorul și pernele cu puf, dar și tapetul cu motive aduc volum, textură și dinamism încăperii, iar obiectele de decor inedite precum căruciorul cu băuturi și felinarul supra dimensionat înveselesc interiorul.
În bucătărie banii au fost economisiți prin înlocuirea corpurilor de mobilier suspendate cu polițe, iar tonurile de gri din dulapuri, ușă și corpuri de iluminat completează și aduc unitate interiorului scandinav.

Foto: Douglas Gibb Via: Ideal Home

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful