Designerii de interior Maayana Zusmana și Amir Navona s-au jucat cu nuanțe diferite de culori pentru a separa vizual biroul, bucătăria și intrările în dormitoare și s-au folosit de spații de depozitare încastrate în perete pentru a salva spațiu în amenajarea restrânsă a acestui apartament de numai 55 m² din Tel Aviv. Ce idei putem prelua pentru amenajarea apartamentelor mici de la noi, descoperim în cele ce urmează.

 

 

Încă de la primele imagini. amenajarea simplă și piesele de mobilier ce se rezumă la strictul necesar surprind, dar și permit interiorului să pară mult mai spațios. Locul pentru birou a fost obținut prin încadrarea acestuia în dulapul cu spații de depozitare ce se întinde pe toată lungimea și înălțimea peretelui care desparte zona de zi de dormitoare.

 

Un astfel de spațiu de depozitare, realizat la comandă și fără mânere. poate fi confundat cu ușurință cu un perete și ajută întreaga amenajare, nu doar să pară mai aerisită, dar și mult mai luminoasă.

 

 

Biroul în albastru, bucătăria în gri și trecerile spre dormitoare în roz, separă vizual zonele cu funcții diferite, dar și aduc dinamism amenajării.

 

 

Ușa glisantă care desparte living-ul de balcon permite luminii să pătrundă la interior. Rama ei neagră vine în contrast cu albul predominant din zona de zi și atrage atenția spre spațiului de la exterior.

 

 

La fel ca în living și în dormitoare, spațiile de depozitare din bucătărie au fost construite pe toată suprafața peretelui, de data aceasta în gri, culoare ce definește amenajarea bucătăriei. Blatul din lemn încălzește atmosfera ușor industrială, iar extensia cu chiuvetă încastrată este perfectă pentru mesele în familie sau cu prietenii.

 

 

Televizorul a fost inteligent montant pe un stâlp. El poate fi întors fie spre bucătărie atunci când se gătește, fie spre canapea sau balcon atunci când proprietarii se relaxează.

 

 

Cele două dormitoare ale apartamentului sunt separate de un hol ce funcționează ca și baie. În stânga trecerii dintre dormitoare sunt lavoarul, spațiile de depozitare și vasul WC, iar în dreapta dușul.

 

 

Pentru  amenajare restrânsă a unei băi vă recomandăm aceste oglinzi de baie și aceste modele de lavoare.

 

 

Ambele dormitoare au uși glisante, perfecte pentru a salva din spațiu, dar și aceleași tipuri de dulapuri, pe toată lungimea unui perete, precum cele din living.

 

 

Dormitorul matrimonial surprinde printr-un perete de cărămidă expusă, dar și printr-un jucăuș cuier în verde pastel care funcționează și ca lumină de ambient. Tot decorul este completat de accentele delicate de roz.

 

 

Dormitorul de oaspeți, ceva mai mic decât cel matrimonial, are însă avantajul unei ferestre mai largi prin care lumina naturală aduce senzația de spațiu. Un tablou, o noptieră colorată și rozul de pe hol sunt suficiente pentru a însufleți decorul.

 

Foto: Maayana Zusmana

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful