albastrul-marii-intr-o-veche-casa-de-pescari-mallorca

Albastrul mării într-o fostă casă de pescari din Mallorca

Albastrul mării într-o veche casă de pescari din Mallorca

 

Să te trezești dimineața, să deschizi fereastra, iar frumusețea și briza Mării Mediteraneene să îți încânte toate simțurile. Pentru mulți dintre noi acesta este doar un vis, însă pentru Suzana aceasta este o realitate. Cum a ajuns să își împlinească un vis din copilărie, la care tânjim mulți și cum a decorat interiorul aceste case de la malul mării, aflăm din cele ce urmează.

 

 

De când se știe, Suzana și-a dorit o casă de vacanță la malul mării. După ce s-au născut cei doi copii, a început căutarea locului perfect pentru a își împlini visul, însă majoritatea proprietăților de la malul mării depășeau cu mult bugetul ei. Resemnată, Suzana a plecat în vacanță în Mallorca, iar aici a găsit această veche casă de pescari, într-o stare mai mult decât proastă și, împreună cu designerul de interior Catalina Socias, a decis că interiorul dărăpănat poate fi transformat într-un loc de vis.

 

 

Încă de la început a fost decis ca amenajarea să fie albă, luminoasă, cu accente albastre, pe scurt cât mai mediteraneană posibil. Lemnul din podele și pereți a fost păstrat, în unele locuri restaurat, în alte locuri înlocuit. El aduce aminte de vechea funcție a casei și încălzește subtil interiorul.

 

Dacă nu vă place lemnul sau îl considerați prea pretențios, puteți alege oricând pentru amenajarea unei astfel de case aceste plăci de gresie și faianță, dar și această gresie pentru exterior.

 

 

Bucătăria, living-ul și sufrageria împart același spațiu inundat de lumină. Tonurile de albastru din zona de zi sunt în armonie perfectă cu apele mării ce sunt mai mult decât vizibile prin ferestrele largi. Acestea din urmă pot fi deschise în totalitate transformând zona de zi într-o terasă învăluită în briza răcoroasă a mării.

 

 

Bucătăria este aproape invizibilă deoarece corpurile ei sunt la fel de albe ca pereții, dar și integrate perfect în spațiu.

 

 

Dormitorul matrimonial are și el aceeași priveliște superbă asupra mării, neîngrădită de ferestre, datorită ușilor glisante ce deschid spațiul în totalitate. Patul cu baldachin și ușile asemănătoare obloanelor de la dulapuri aduc un aer colonial zonei de seară, iar accentele de albastru și covorul din fibre naturale sunt reprezentarea mării la interior.

 

 

Camera celor doi băieți ai familiei a fost decorată și ea în spiritul mediteranean al întregului interior, iar în baie și în hol stau câte o piesă de mobilier rustică și clasică cumpărate de proprietari din magazinele second-hand din Madrid.

 

Foto: El Meuble

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful