Accente rustice și tonuri naturale de culoare într-un apartament din Barcelona
 Proprietarii acestui apartament din Barcelona au avut norocul să moștenească acest interior cu o structură arhitecturală deosebită, aflat în centrul orașului. Direcția ușor rustică a amenajării a pornit de la visul proprietarilor de a locui într-o casă la țară. Pentru a îl pune în practică, au adaptat elemente din structura originală a locuinței și s-au folosit de piesele de mobilier deja deținute, îmbinând-le armonios cu accentele rustice și amenajarea modernă cu influențe scandinave. Cum au reușit, aflăm din cele ce urmează.

Structura arcuită a tavanului din living este punctul central al amenajării, dar și al apartamentului. El nu doar aduce textură în living ci și creează un aer rustic șic în încăpere. Deși apartamentul este micuț, tavanul înalt dă impresia de spațiu larg, luminos și aerisit.
Pereții despărțitori au fost eliminați din zona de zi, astfel living-ul este folosit și ca spațiu pentru birou, dar și ca loc de relaxare. Elementul pentru care proprietarii nu au făcut compromisuri legate de preț este șemineul. El este punctul central al acestei camere și aduce căldură la interior, dar și atmosfera rustică dorită de proprietari.
Livingul are trei zone distincte, care se leagă organic, fără să fie nevoie de mult efort stilistic: biroul, leagănul pentru relaxare și zona de socializare de lângă șemineu.
Fotoliul leagăn are valoare emoțională pentru proprietari, fiind prima piesă de mobilier cumpărată împreună. Așezarea lui lângă ușă nu este întâmplătoare. În zilele frumoase, livingul se deschide către balcon iar razele soarelui bat cu gingășie exact în acest loc.
Pereții de cărămidă expuși din bucătărie au fost acoperiți cu vopsea albă pentru a nu încărca vizual spațiul. Culorile naturale completează paleta cromatică principală a amenajării și leagă atât livingul de bucătărie cât și de dormitor.
Corpurile de mobilier albe ajută la introducerea accentelor de culoare în decorul monocromatic, accentul căzând pe elementele naturale, din lemn.
Dacă sunteți pricepuți și îndemânatici, puteți crea de la zero o bucătărie cu ajutorul acestui tip de pal melaminat, sau, mai simplu, puteți cumpăra direct mobila de bucătărie de pe mathaus.ro
Dormitorul a primit o amenajare curată și deloc aglomerată. Se păstrează tema rustică și elementele din materiale naturale. Mobilierul este minimalist și se folosește de structura existentă a peretelui. O noptieră este inteligent creată prin încastrarea în peretele existent.
Oglinzile au un rol estetic, dar și funcțional. Ele ajută la senzația de spațiu în dormitor.

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful