tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-chiuvetele-incastrabile-sub-blat-sau-la-nivel-cu-blatu

Tot ce trebuie să știi despre chiuvetele încastrate sub blat sau la nivel cu blatul

Chiuvetă de bucătărie încastrabilă la nivel cu blatul. Se poate cumpăra de aici

Cu siguranță le-ai văzut în revistele de amenajări interioare, pe bloguri ori la televizor, dar dacă vrei una și pentru bucătăria ta ar fi bine să știi care este diferența dintre ele, unde se potrivesc, din ce material să le alegi și cât costă o chiuvetă de bucătărie încastrată în blat sau la nivel cu blatul.

Chiuvetele încastrate sub blat vs chiuvetele încastrate la nivel cu blatul

Diferența vine, după cum o spune și numele, din modul în care sunt montate. Cele încastrabile la nivel cu blatul au marele avantaj de a se îmbina la milimetru cu blatul din bucătărie, fără denivelări sau margini ieșite din blat. Un astfel de montaj asigură nu doar o linie continuă și uniformă pe frontul de lucru din bucătărie, dar și posibilitatea de a crea un joc de contraste între nuanța blatului și cea a chiuvetei.

Chiuvetă de bucătărie încastrabilă la nivel cu blatul. Se poate cumpăra de aici
Chiuvetele de bucătărie încastrate la nivel cu blatul ajută foarte mult și la o curățenie rapidă a bucătăriei. Lipsa marginilor permite îngrijirea blatului și a chiuvete doar cu o simplă lavetă.

Sunt potrivite în special pentru o amenajare modernă, contemporană sau minimalistă, unde liniile drepte și uniformitatea suprafețelor este importantă din punct de vedere estetic.

Chiuvetă de bucătărie încastrabilă sub blat. Se poate cumpăra de aici

Chiuvetele de bucătărie încastrate sub blat sunt ceva mai spectaculoase decât cele la nivel cu blatul, însă este foarte important ca marginile blatului să fie finisate la perfecțiune, pentru a nu dăuna în timp estetica ansamblului. Sunt recomandate pentru amenajările eclectice, rustice ori chiar clasice, dar se potrivesc foarte bine și în cele moderne.

Chiuvetă de bucătărie încastrabilă sub blat. Se poate cumpăra de aici
Va fi destul de dificil să găsiți un blat în aceeași nuanță ca și chiuveta de bucătărie încastrabilă, de aceea va recomandăm să puneți în valoare aceste chiuvete și să le alegeți într-o nuanță contrastantă de culoare. În cazul chiuvetelor sub blat, impactul vizual va fi și mai puternic datorită volumului și a iluziei optice create de marginea blatului.

Din ce material și cât costă?

În ceea ce privește materialul, cea mai bună recomandare este granitul compozit. Datorită  durității lui și a tratamentelor speciale, chiuveta va rezista în timp, nu se va păta și va fi foarte ușor de curățat. Un plus este și stratul anti-bacterian ce sporește igiena și siguranța microbiologică.

Chiuvetă de bucătărie încastrabilă sub blat. Se poate cumpăra de aici
Prețurile pentru ambele tipuri de chiuvetele încastrabile încep de la 1300 lei și cresc în funcție de numărul de cuve, dimensiunea chiuvetei, etc. În general, aceste tipuri de chiuvete se realizează pe comandă, iar livrarea lor poate dura și 6 săptămâni.

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful