Puține apartamente în centrul unui oraș mare pot fi mai atractive decât o mansardă pe două niveluri cu șemineu și o terasă spațioasă. Dacă amenajarea ei conține și câteva elemente inedite ce surprind pe un fundal alb imaculat, atunci proprietarii se pot declara mulțumiți. Haideți să descoperim împreună acest duplex și să vedem ce idei putem prelua în amenajarea propriei noastre locuințe, chiar dacă nu este atât de bine poziționată.


Mansarda de 78 m² se află în Södermalm, una dintre insulele din Stockholm situată în partea de sud a centrului orașului. Terasa ei are 12 m² și este perfectă pentru petreceri informale în seriile calde de vară. Iarna, șemineul din living face confortabile după-amiezile reci și întunecate ale iernii suedeze.
Primul nivel al mansardei este deschis către zonele comune de zi, bucătărie, sufragerie, sală de mese. Ferestrele mari și cele de mansardă aduc foarte multă lumină naturală pe acest nivel, iar podeaua din stejar vopsit în alb prăfuit, reflectă lumină aducând senzația de spațiu la interior.
Dacă sunteți într-atât de norocoși încât să dețineți un astfel de spațiu, mai multe sfaturi și idei găsiți în acest articol despre amenajare mansardă.
Paleta monocromatică de la interior, concentrată pe alb, este înveselită de accentele de culoare din accesorii, iar sterilitatea albului este evitată cu ajutorul pieselor de mobilier precum canapeaua, scaunele și electrocasnicele în gri, negru și maro.
În contrast, dar și din rațiuni practice, amenajarea terasei este mult mai concentrată pe tonuri de gri și negru, culori ce se pot curăța și întreține ușor.
Bucătăria deschisă către living este la fel de albă ca și restul interiorului. Hota, bateriile și obiectele de decor argintii de aici aduc contrast zonei, dar și un aer industrial amenajării.
Dacă ești în căutarea și mai multe idei pentru noua ta bucătărie, consultă și acest articol cu și despre amenajare bucătării.
Accesul spre nivelul superior se face printr-o scară în spirală.
Dormitorul matrimonial este amenajat în totalitate în alb, nu doar pentru că proprietarii preferă această nuanță, dar și din rațiuni practice. Spațiul este destul de restrâns, iar albul ajută la eliminarea senzației de înghesuit.
În camera copiilor, piesele de mobilier se limitează la strictul necesar, iar culoarea a fost adusă cu ajutorul tapetului cu modele haioase și jucăușe.

 

Foto: Erik Olsson

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful