Lemn, metal brut, cărămidă expusă și accente inedite într-un apartament din Moscova

 

Un cuplu tânăr și pisica lor nu s-au speriat de starea deplorabilă în care se afla acest apartament atunci când l-au achiziționat. Au apelat la serviciile de arhitectură și design ale studioului ADI și le-au cerut acestora o amenajarea în stil scandinav cu mici influențe industriale și o atmosferă tinerească și relaxată. Cum au dus la bun sfârșit arhitecții renovarea și decorul, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Distribuția spațiilor este foarte bine gândită, simplă, funcțională și logică. În timpul renovării majoritatea pereților au fost demolați pentru ca apartamentul să beneficieze de o zonă de zi deschisă ce unește bucătăria, sufrageria și livingul. Apartamentul are, de asemenea, un dormitor cu birou, o baie spațioasă și un hol.

 

 

În planul inițial, bucătărie trebuia să fie separată de living printr-o ușă glisantă, iar masă ar fi trebui să fie una pe roți (mai ușor de mutat din bucătărie până în camera de zi). Ideea a fost abandonată, iar rezultatul final constă dintr-un spațiu ergonomic în care locul de luat masa este și în bucătărie și în living. Sticker-ul marchează și scoate în evidență această zonă.

 

 

Poți crea și tu acasă o astfel de zonă, alege unul dintre aceste stickere de perete și înveselește-ți interiorul.

 

 

Finisajele din living sunt în alb și gri deschis. Măsuța de cafea este realizată dintr-un palet cu partea exterioară vopsită în alb. Sub stratul de ipsos din peretele din fața canapelei au descoperit cărămidă și au decis să nu o acopere și să o vopsească în gri.

 

 

Spațiile de depozitare integrate în perete au fost personalizate cu sertare vintage și un loc special pentru sticlele de vin.

 

 

Pereții din hol sunt vopsiți și ei în gri, însă aici, tonurile de gri au fost amestecat constant cu alb și alte nuanțe de gri chiar în timpul vopsirii. Din acest motiv nuanța nu este constantă. Accesul spre living și dormitor se face prin uși glisante ce salvează spațiul. Pentru podea s-au folosit plăci de granit cu un model asemănător unei foi de ziar.

 

Dacă ți se pare prea complicat să înlocuiești podeaua în apartamentul în care locuiești, poți obține același efect și cu ajutorul unuia dintre aceste covoare.

 

 

Podeaua din baie este din plăci de beton, deși la început, atât arhitecții cât și proprietarii se gândeau să folosească micro ciment. Pereții sunt decorați cu plăci albe strălucitoare și mozaic de marmură neagră. Cada a fost finisată cu panouri rezistente la umiditate din lemn exotic african, iar coarnele sunt pur decorative, însă, dacă se dorește, se poate atârna de ele buretele de baie.

 

 

În dormitor, pereții au fost vopsiți cu o nuanță închisă de gri. Tăblia patului era făcută la comandă și este acoperită cu o țesătură specială rezistentă la ghiarele pisicii din rasa Sphynx. Biroul este separat de dormitor printr-un panou fix de lemn iar accentele de galben din scaun și jaluzea înveselesc încăperea.

 

Foto: ADI Via: Pufik Homes

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful