inainte-si-dupa-o-amenajare-practica-si-eleganta-casa-canada

[Înainte și după] O amenajare practică și elegantă pentru o casă din Canada

 

Designerul Christen Irwin și soțul ei și-au dorit foarte mult să amenajeze un loc plăcut pentru ei și cei doi copii ai lor, loc pe care să-l poată numi, cu drag, acasă. După lungi căutări, au cumpărat o casă de 232 m² ce datează din anul 1917. Deși avea nevoie de o renovare serioasă, cei doi au reușit să îi dea un suflu nou cu ajutorul finisajelor moderne și a mobilierului contemporan. De unde au pornit amenajarea și care a fost rezultatul final aflați din cele ce urmează.

 

 

La baza amenajării stă amestecul de accente aurii cu materialele textile variate și motive geometrice în alb și negru.

 

Pentru amenajarea bucătărie s-a mers pe o cromatică alb-negru în contrast cu accentele aurii din mânerele pieselor de mobilier. În completarea acestei idei, se remarcă și cele două corpuri de iluminat aurii și voluminoase, care împreună cu scaunele de bar aduc un aer industrial decorului. Toată această atmosferă este încălzită de pardoseala din lemn de stejar.

 

 

Sobritatea parchetului vopsit în negru este anulată de detaliile fine gravate în scara de lemn, de scaunul cu design clasic și de covorul muștar de mici dimensiuni, ce aduce o tentă jucăușă decorului.

 

 

Gresia cu desene geometrice din baie continuă schema grafică alb-negru din întreaga locuință, iar cada adânc sculptată aduce un suflu modern încăperii. Corpurile de mobilier în negru mat voluminoase vin în contrast cu lavoarele albe și lămpile cu finisaj auriu.

 

 

Dacă aveți în plan amenajarea propriei băii aceste modele de oglinzi de baie, dar și unul dintre aceste modele de dulap baie vă pot da o idee de la care să porniți decorul.

 

 

O abordare inedită este polița din spatele căzii, pe care pot fi așezate fotografii sau obiecte decorative.

 

 

Designul sufrageriei este unul minimal, accentul vizual este pus pe masa cu picioare sculptate și zona de relaxare cu canapele. Se poate observa cu ușurință, că pata inedită a acestei camere este dată de corpul de iluminat ce atârnă impunător deasupra mesei.

 

 

Pentru a crea o amenajarea relaxată în livingului, Christen a optat pentru pereți de un alb imaculat, ce au rolul de a media nuanțele calde ale fotoliilor și tonul rece al canapelelor. Detaliile ornamentale de pe pereți și tavan îmbogățesc designul simplist al structurii arhitecturale.

 

 

Încă de la intrarea în cameră, atenția este captată de șemineul centrat între cele două ferestre ale livingului, iar amplasarea mobilierului duce cu gândul la o seară în jurul focului de tabără. Chiar dacă încăperea este mare, nu va putea trece neobservat stilul futurist al corpului de iluminat. El dă o notă extravagantă decorului și preia tema accentelor aurii din amenajare.

 

 

Amenajarea camerei copilului este una practică, în care dulapul este încorporat în perete pentru a nu ocupa spațiu. Patul din lemn nefinisat va putea fi folosit și peste trecerea anilor, deoarece nu se va demoda niciodată și este potrivit oricărei vârste.

 

 

Punctul de focus al dormitorului este peretele îmbrăcat în lemn gri și negru. Lampa extensibilă aduce accentele de auriu și în dormitor iar noptiera lucrata manual susține eleganța subtilă a încăperii.

 

Foto: Donna Griffith Styling: Stacy Begg & Karen Bruce Via: Style at Home

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful