Eleganță scandinavă într-un apartament de 64 m²

 

Doi tineri proaspăt căsătoriți și-au împlinit visul de a achiziționa un apartament spațios în apropiere de centrul orașului Stockholm. Cum l-au amenajat și ce idei putem prelua și noi în apartamentele de bloc de la noi, descoperim în cele ce urmează.

 

 

Cei doi au ales o amenajare scandinavă, minimalistă cu accente sofisticate de lemn și auriu pe un fundal alb imaculat.

 

 

Mobila de bucătărie a fost realizată la comandă pentru a se integra perfect în spațiul deschis către living. Faianța și blatul sunt din marmură, iar efectul lor, în contrast cu mobilierul alb, delimitează exact zonele de preparare a mâncării, dar și aduce dinamism decorului.

 

Pentru a putea integra cât mai bine piesele de mobilier într-un spațiu restrâns, vă recomandăm să apelați la un astfel de serviciu de mobilă la comandă.

 

 

Insula din mijlocul bucătăriei se remarcă prin multiplele spații de depozitare, perfecte pentru un acces facil la pahare, farfurii sau condimente.  Pe lângă accentele cromate (bateria cu duș extractabil, cuptorul încorporat și prăjitorul de pâine) decorul este animat și de tonuri calde de auriu, precum rama tabloului, obiecte de decor și corpul de iluminat impunător aflat deasupra locului de luat masa.

 

 

Podeaua din lemn de stejar împreună cu scaunele tot din lemn încălzesc albul ușor steril al camerei de zi.

 

 

Petele subtile de culoare din tablouri, pernele decorative și plantele au rolul de a stiliza amenajarea și de aduce dinamism în liniile drepte ale decorului.

 

 

Amenajarea plecată de la premisa ,,ce-i prea mult strică”, susține cu moderație motivele aurii, regăsite în accesorii și piese mici de mobilier. Ele aduc căldură, eleganță, dar și unitate cromatică fiecărei încăperi a apartamentului.

 

 

Dormitorul este caracterizat de aceeași paletă cromatică, însă aici, surprinzător este dressingul cu perete de sticlă. Spațiul ce ar fi putut fi ocupat de un dulap, a fost gândit în așa fel încât pantofii, hainele și accesoriile vestimentare să fie vizibile încă de dinainte de a deschide ușa și de a face alegerea finală.

 

Dacă dispuneți de un astfel de spațiu și vreți să îl transformați într-un loc de depozitare ceva mai sofisticat, puteți comanda de aici un dressing la comandă.

 

 

Cromatica alb-gri a dormitorului este încălzită de draperiile galben pal, iar punctul ce aduce textură camerei este corpul de iluminat voluminos, asemănător cu bujorul alb înflorit.

 

 

Biroul din dormitor continuă prin design-ul lui simplu liniile drepte și minimaliste ale amenajării. Monitorul poate fi folosit și ca televizor în serile în care somnul se lasă așteptat.

 

 

Plăcile de marmură de pe pereți și blatul din baie sunt aceleași ca în bucătărie. Cu ajutorul lor, proprietarii au creat unitate între spațiile utile din casă.

 

Foto: ESNY 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful