Designerul de interior Marta Torres a transformat această mansardă de două niveluri într-un cămin luminos, practic și modern. Cum a reușit și ce idei putem prelua din această amenajare, haideți să descoperim în cele ce urmează.

 

Tavan de sticlă și dormitor la etaj într-o mansardă de 60 m²

 

Probabil cea mai surpinzătoare parte a acestei mansarde este peretele de sticlă din living. Acesta nu doar că aduce o cantitate enormă de lumină naturală la interior, dar vara, prin apăsarea unui singur buton, se deschide și transformă living-ul într-o terasă.

 

 

Proprietarii, Alicia, Juan și fiica lor Claudia, și-au dorit un stil de amenajare care să combine designul și simplitatea decorului scandinav cu subtile influențe industriale. Acestea din urmă pot fi observate în living în baza canapelelor din microciment, realizate special pe comandă, dar și în tonurile de gri din întreaga amenajare.

 

 

O altă influență industrială se regăsește în dormitorul fetei, în structura de metal a colțarului ce se transformă în pat. Modele variate de colțare fixe sau extensibile găsiți aici, iar dacă spațiul nu vă permite, canapele extensibile în diverse culori și structuri găsiți aici. 

 

 

În bucătărie, aerul industrial este continuat de corpurile de iluminat și suportul pentru pahare, iar jocul dintre lemn și metal, de cald și rece, devine tot mai vizibil și prinde amploare.

 

 

Banca din sufragerie este și ea realizată pe comandă, din microciment, iar draperia și pernele decorative au aceleași motive grafice pentru a aduce unitate și armonie amenajării.

 

 

Scările ce duc spre dormitorul matrimonial creează un loc de depozitare spațios, iar mix-ul dintre treptele de lemn și microciment continuă jocul dintre materiale aflat la baza decorului.

 

 

Dormitorul matrimonial este format dintr-o structură de lemn creată pe acoperiș. Are propriul șemineu, iar noaptea, proprietarii pot vedea stelele printr-o fereastră în tavan.

 

 

În spatele șemineului și a paravanului din metal este toaletă. Elementele din metal și lemn din dormitor sunt într-o armonie perfectă și un contrast interesant de cald și rece.

 

 

 

Din dormitor se iese pe o terasă unde a fost amenajat, tot într-o structură de lemn, un dressing și spații de depozitare.

 

 

Spațiile de depozitare din lemn, oglinda, coșurile și corpurile de iluminat tip reflector sunt liantul dintre toaletă și duș, aflat în stânga. Aici pot fi găsite toate obiectele de care proprietarii au nevoie pentru a face un duș ori pentru a merge la toaletă.

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful