Proiect de amenajare fără living pentru un apartament de 60 m²

Proiect de amenajare fără living pentru un apartament de 60 m²

Proiect de amenajare fără living pentru un apartament de 60 m²
Când au achiziționat acest apartament de 60 m² din Veliki Novgorod, Rusia, proprietara și fiica ei știau că bugetul nu le va permite să investească foarte mult în piese de mobilier scumpe. De aceea, au apelat la designerii de interior Irina Petrova și Olga Vasilyeva pentru un proiect de amenajare care să le aducă culoare și veselie la interior. Care a fost abordarea aleasă de designeri și propunerea finală de amenajare, vedem în cele ce urmează.

Soluția principală a fost decorarea cu ajutorul tapetului. Toate camerele, chiar și baia și holul, au propriul model de tapet cu flori ce nu doar înveselește spațiul, dar și aduce culoare, motive și textură la interior. În hol, ușile albe împreună cu griul de pe pereți scot și mai tare în evidență decorul floral. Dacă vrei să schimbi și tu ușile de interior, acest ghid complet îți va fi de mare ajutor.
Indiferent de culoarea pe care vrei să o aduci la interior, ori dacă vei avea tapet pe pereți, este important ca ei să fie finisați și îndreptați înainte. Alege unul dintre aceste gleturi înainte de a alege culoarea și tapetul de pe perete.
În afară de corpurile de mobilier din bucătărie, în amenajare nu există piese mari de mobilier. Designerii s-au folosit de corpuri mici, ce permit organizarea cu ajutorul cutiilor și coșurilor. De ce? În primul rând pentru că sunt mai accesibile ca și preț și în al doilea rând pentru că ele pot fi personalizate în culori și motive asemănătoare celor din camera unde este amplasat corpul de depozitare.
Deși inițial proprietara și-a dorit să amenajeze într-un stil strict scandinav, designerii i-au propus ca pe lângă griul și negrul rece, tipic scandinav, să aducă la interior accente de galben muștar, albastru închis și verde crud, tonuri de culoare ce încălzesc decorul și îl fac mult mai primitor. Propunerea lor a fost acceptată cu bucurie.

 

 

Dressing-ul, aflat pe stânga la intrarea în apartament, este format din trei corpuri deschise pentru acces facil la haine și accesorii în spațiul restrâns.

 

 

 

Ce este surpinzător în amenajarea acestui apartament este faptul că proprietara a renunțat la living și a transformat camera de zi într-un dormitor spațios pentru fetiță.

 

 

 

 

Bucătăria a preluat și funcția de cameră de zi, iar locul de luat masa de aici funcționează și ca spațiu comun pentru mamă și fiică, un loc unde se pot povesti întâmplările de peste zi.

 

 

 

 

Foto: inmyroom

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful