Lemn și beton într-o amenajare industrială a unei garsoniere de 46 m²

Lemn și beton într-o amenajare industrială a unei garsoniere de 46 m²

 

Orașele se dezvoltă din ce în ce mai mult, iar spațiile de locuit sunt tot mai puține. De aceea, atunci când o fostă fabrică este transformată în apartamente, arhitecții și designerii de interior preiau sarcina de a transforma un loc anost într-un cămin călduros. Această garsonieră de numai 46 m² se încadrează exact în această situație, iar arhitecții de la Egue y Seta ne povestesc cum au transformat spațiul și ce idei am putea prelua în amenajarea spațiilor mici de la noi.

 

 

Principala problemă a acestui spațiu transformat într-o modernă garsonieră, era lipsa pereților despărțitori, deci a intimității, dar și faptul că există un singur rând de geamuri, geamuri ce asigură lumina naturală în întregul interior.

 

 

Arhitecții au propus o amenajare care să fie în armonie cu structura și arhitectura fostei fabrici. Astfel, betonul nefinisat, tonurile de gri și negru, lemnul și piesele de mobilier din lemn nefinisat au devenit elemente centrale încălzite de accente vesele de culoare și accesorii ori obiecte de decor inedite, feminine și surprinzătoare.

 

 

Corpurile de iluminat continuă și ele jocul cald-rece creat de beton și lemn la interior. În bucătărie găsim un corp în stil industrial, metalic, negru, pe când în living și în dormitor avem două corpuri cu elemente de lemn, asemănătoare pereților de lemn ce despart dormitorul de zona de zi.  O astfel de continuitate a elementelor de decor aduce armonie și unitate amenajării.

 

Aflați mai multe despre iluminatul în designul industrial ori inspirați-vă din aceste idei de corpuri de iluminat hand-made.

 

 

Bucătăria deschisă către living are și ea elemente din lemn prin mobilierul de luat masa și scaunele contemporane.

 

 

 

 

Având în vedere că baia are acces la una dintre ferestrele spațiului, arhitecții nu au vrut să blocheze lumina naturală la interior prin închiderea băii cu un perete normal. De aceea, au apelat la un perete din sticlă, mascat subtil de câteva plante de interior. O idee excepțională într-un astfel de apartament, unde lumina este foarte importantă pentru a crea senzația de spațiu.

 

 

 

Tot pentru lumina naturală, dar și pentru a aduce fluiditate interiorului, arhitecții au realizat peretele din paneluri de lemn ce desparte dormitorul de zona de zi. Jocul de lumini și umbre realizat de acest perete pe timpul zilei, dar și al nopții, aduce personalitate amenajării și creează intimitate.

 

 

 

 

 

 

Foto: Egue y Seta

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful