ce-sunt-acoperisurile-verzi-si-cine-va-poate-instala-sistem-romania

Ce sunt acoperișurile verzi și cine vă poate instala un astfel de sistem în România

Foto: Gardenista
Deși la noi în țară nu sunt foarte des întâlnite, acoperișurile verzi, pe lângă calitatea estetică de necontestat, asigură o mai bună izolație, creează un habitat natural pentru animalele din zonă și ajută la scăderea efectului de seră.

Ce sunt acoperișurile verzi?

Un acoperiș verde este un strat de plante și flori amplasate pe un mediu de creștere, toate susținute de o membrană specială pentru acoperişuri vegetale.
Acoperișurile verzi pot fi instalate și pe clădiri, case deja ridicate, dar și pe construcții ce urmează a fi finalizate. Există două tipuri de acoperișuri verzi. Acoperișurile intensive, ele sunt mai groase, cu o adâncime minimă de 12,8 cm. Pot suporta o varietate mai mare de plante, dar sunt mai grele și necesită lucrări de întreținere mai complexe. Acoperișurile extensive au o adâncime cuprinsă între 2 cm și 12,7 cm, sunt mai ușoare și au nevoie de un minim de întreținere.
Foto: HGTV

Avantajele unui acoperiș verde

Mediul de creștere și vegetația acoperișului verde protejează membrana acoperișului de radiațiile ultraviolete, intemperii și alte daune, prelungind viața acoperișului cu peste 200%.
Acoperișurile verzi permit caselor să își păstreze mai bine căldura în timpul lunilor de iarnă, iar vara ele reflectă și absorb radiațiile solare păstrând răcoarea la interior. Un studiu realizat de Environment Canada a demonstrat o reducere cu 26% a nevoilor de răcire cu aer condiționat în lunile de vară și o reducere cu 26% a pierderilor de căldură pe timp de iarnă, atunci când se utilizează un acoperiș verde.

Dezavantajele unui acoperiș verde

Masa suplimentară a substratului de sol și a apei reținute, pune presiune asupra suportului structural al unei clădiri, de aceea nu orice casă poate susține un acoperiș verde. Este important de știu că, un astfel de acoperiș necesită mult mai multă muncă de întreținere decât un acoperiș normal.
Via: architecture art designs

Cine vă poate instala un acoperiș verde în România?

Instalarea unui acoperiș verde trebuie făcută de un specialist deoarece fiecare casă are propriile specificații și nevoi. Cei de la Imperium sunt distribuitori de sisteme pentru acoperișuri verzi și vă pot recomanda un specialist pentru instalare, dar și un peisagist care să vă sfătuiască în alegerea plantelor potrivite pentru tipul de acoperiș. Costul unei acoperiș verde pleacă de la 20 euro/mp.

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful