amenajare-moderna-in-alb-si-negru-intr-o-casa-toronto

Amenajare și decor în alb și negru într-o casă din Toronto

Îți trebuie mult curaj să îți amenajezi întreaga casă în alb, iar proprietara acestei locuințe de 223 m² din Toronto a vrut să înfrunte ideea că un decor în alb este un decor steril. Cum a reușit ea, împreună cu designerul de interior Amanda Nycz, să obțină un interior intim, primitor, proaspăt și elegant folosindu-se numai de nuanțele de alb și mici accente de negru și lemn, descoperim în cele ce urmează.
În bucătărie plăcile de faianță albe de mici dimensiuni împreună cu chitul de rosturi negru aduc primul joc între tonurile contrastante de culoare. Aragazul și hota cu design rustic sunt în armonie cu amenajarea modernă cu influențe scandinave. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de aragaz, îl puteți găsi aici.

Corpurile de mobilier de la baza sunt într-un gri deschis ce încălzește un pic spațiul, ferind încăperea de aspectul steril al unei bucătării de restaurant. De asemenea, polițele și corpurile de mobilier superioare permit introducerea accesoriilor negre ce completează paleta cromatică principală a amenajării.

 

Blatul din piatră împreună cu podeaua din lemn aduc atingerea naturală de care are nevoie orice amenajare. Mai multe detalii despre blaturile de bucătărie puteți citi în acest articol despre un blat din piatră naturală.

 

Materialele naturale ce încălzesc amenajarea în alb sunt mult mai prezente în zona de luat masa din living. Corpul de iluminat din bambus, masa din lemn, coșul de răchită și covorul din fibre, împreună cu scaunele cu design diferit și banca de lemn alb aduc un aer rustic șic camerei.

 

Corpurile de mobilier se pot spăla, deci albul nu este o problemă acolo, însă ce face proprietara cu canapeaua și piesele de mobilier textile pentru a le întreține? Simplu, se folosește de huse ce se pot spăla cu ușurință în mașina de spălat.

 

 

Atunci când au achiziționat casa, aceasta era într-o stare foarte proastă. Proprietara și soțule ei, Chris au demolat o mare parte din pereții despărțitori și au mărit spațiul pentru a se putea bucura de spații largi, luminoase și aerisite. Un alt puls al faptului că, construcția nu era într-o stare foarte bună este că au putu urca tavanul. Acum unele dintre camere au chiar și 12 metri înălțime.

 

Vechiul șemineu a fost recondiționat, conectat la rețeaua de gaz, iar placa de marmură albă ce îl închide împreună cu masa de cafea din lemn nefinisat aduc textură în living.

 

Polițele albe ajută la introducerea accentelor de culoare în decorul monocromatic.

 

În dormitor, totul este alb, de la tavanul de lemn, până la corpurile de iluminat și așternuturi. Întrebată de ce nu a adus niciun strop de culoare în zona de seară, proprietara a spus că doarme mai bine într-o cameră curată și deloc aglomerată.

 

Foto: Natalie Cinelli Via: Style at Home

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful