bucatarie gri

5 tendințe de amenajare a bucătăriilor în 2018

După cum vă povesteam și în articolul despre tendințele de amenajare a băilor în 2018, schimbările de trend sunt ocazia perfectă pentru a vă inspira în amenajarea propriei case. Astăzi, vom povesti despre ideile de decor ale bucătăriei ce vor lua din ce în ce mai mult amploare în anul abia început.
Bucatarie albastra
Foto: Maple and Gray

 Conform unui studiu realizat de Houzz pe piața din America, cea mai mare problemă din bucătărie a proprietarilor americani este dezordinea. De aceea, atunci când amenajează, mulți se concentrează pe cât mai multe spații de depozitare care să le permită ascunderea obiectelor ce zac prin bucătărie. De asemenea, o bucătărie cu dulapuri și mobilier în prea multe tipuri de nuanțe, poate să aducă cu ea o dezordine vizuală obositoare.

 

1. Bucătăriile albastre sau gri

Nu știți ce culoare să alegeți pentru bucătărie? Ei bine, în 2018 vom lăsa un pic în urmă bucătăriile albe și crem și ne vom îndrepta cu avânt spre nuanțe de gri și albastru. Dacă vi se pare intersantă o astfel de abordare cromatică, este recomandat ca pereții, blatul, chiar și chiuveta dintr-o astfel de bucătărie să rămână albe ori în nuanțe de crem sau bej, cât mai deschise.
bucatarie gri
Foto: Henrik Nero 

2. Chiuvetele cu design deosebit.

Dacă anul trecut și acum doi ani la mare căutare erau chiuvetele de bucătărie Farmhouse, în 2018 ne vom îndrepta mai mult spre forme neconvenționale, inserții de motive în chiuvetă, dar și cuve secundare de diverse mărimi și forme, precum aceste chiuvete cu o cuvă jumătate.
chiuveta de bucatarie neagra si baterie neagra
Chiuvetă de bucătărie cu inserții grafice. Se poate achiziționa de aici →

3. Accesoriile și detaliile vintage sau retro

Într-o bucătărie modernă, contemporană sau rustică, o baterie de bucătărie vintage alături de câteva obiecte de decor ori accesorii în același stil pot schimba aspectul general al interiorului. Pentru și mai multă personalitate și o reîntoarcere la anii ’50, puteți merge pe accente retro. Într-o amenajare pe acest stil găsiți și destul de multe electrocasnice retro în culori simpatice.
baterie vintage de bucatarie
Baterie Retro pentru chiuveta de bucătărie. Se poate achiziționa de aici →

4. Chiuveta și bateria în aceeași nuanță

Dacă până acum jocul dintre chiuveta de granit colorată și bateriile din crom era la mare căutare, începând din acest an se merge pe set de chiuvetă pentru bucătărie și baterie în aceeași culoare. În general, aceste seturi sunt formate din chiuvetă de granit neagră și baterie neagră, albe sau nisipiu.
Chiuvetă de bucătărie neagră și baterie neagră. Astfel de seturi găsiți aici →

5. Mânere argintii sau din piele

manere aurii pentru dulapurile din bucatarie
Foto: Maklar Centrum
Pentru dulapuri, desigur. Au început să apară timid anul trecut, însă în 2018 vor prinde tot mai mult curaj, iar în 2019 probabil că vor fi peste tot. Cele aurii se potrivesc perfect la dulapurile de bucătărie negre, gri, albastre, dar și albe, iar mânerele din piele arată bine pe orice tip de mobilier, mai ales că pot fi în orice culoare.
Manere de piele pentru dulapurile din bucatarie
Foto: Bjurfors

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful