Designerii de interior,  Natalia Borovskaya și Daria Teplova îi cunosc pe proprietarii acestui apartament de 98 m² din Moscova de foarte mult timp. Astfel, viitoarea amenajare a fost discutată cu mult înainte ca tânărul cuplu să achiziționeze apartamentul.

 

Culori pastelate într-un apartament de 98 m² din Moscova

 

 Designerii știau că cei doi își doresc lucruri care se exclud reciproc. Mobilier cu forme geometrice simple, o atmosferă luxoasă și strălucitoare, multă lumină naturală și spațiu, un interior american care să spună: casă de familie, plină de căldură. Cum au reușit ei să aducă toate aceste dorințe într-o singură amenajare, haideți să descoperim în cele ce urmează.

 

 

Odată cu achiziția acestui apartament cu vedere asupra răului Moscova, sarcina a devenit mai ușor de înțeles, iar Daria și Natalia au hotărât să fac din apa de afară punctul de plecare al amenajării. Ele au introdus în decor nuanțe de albastru, rozul unui apus de soare și tonurile norilor în diferite momente ale zilei. În plus, au fost adăugate și tonuri reci de turcoaz, in și celadon.

 

 

Toate aceste tonuri de culoare au fost apoi armonizate într-o amenajare în stilul anilor ’70 cu influențe pariziene, unde atmosfera șic-urbană se împletește subtil cu eleganța detaliilor clasice.

 

 

Baia mică a apartamentului a fost una dintre marile probleme ale amenajării, însă și aici tonurile de culoare din decor își găsesc perfect locul pentru a aduce unitate cromatică apartamentului.

 

 

Deși ar fi putut folosi un astfel de paravan pentru cadă, perdeaua este mult mai potrivită atmosferei elegante a apartamentului. Spațiul restrâns nu a permis integrarea mobilierului de baie într-o altă formă, iar proprietara și-a dorit foarte mult ca spațiile de depozitare de aici să fie cât mai mari. La noi, aceste dulapuri de baie vă pot fi de folos dacă aveți preferințe asemănătoare.

 

 

 

Bucătăria continuă și ea paleta de culori pastel, dar aduce în plus și câteva spice de grău pe pereți, un bar de luat masa în continuarea blatului de lucru și accente de bronz antichizat.

 

 

Deoarece cei doi proprietari gătesc destul de mult și au foarte multe ustensile de bucătărie, corpurile de mobilier suspendate, înalte, acoperă o mare parte din pereți, dar și oferă spațiu suficient pentru depozitate.

 

 

În dormitor, cele două oglinzi ce împrejmuiesc patul ajută din plin la aducerea și amplificarea luminii naturale la interior, dar și la crearea unui contrast interesant între accentele aurii și tonurile de crem.

 

 

Foto: AD 

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful