amenajare-practica-intr-o-mansarda-de-20-mp-milano

Amenajare practică într-o mansardă de numai 20 m² din Milano

În mansarda unei clădiri istorice din Milano, arhitecții de la Milan Abita s-au ocupat de amenajarea acestei mini mansarde de 20 m². Cum au reușit ei să includă în garsoniera restrânsă, fără să încarce excesiv spațiul, bucătăria, living-ul, baia și un mezanin pentru pat, haideți să aflăm din cele ce urmează.

În realizarea proiectului s-a plecat de la două principii de bază: numai materiale naturale, iar lumina să devină un element arhitectural capabil să redefinească volumele. Cel din urmă principu s-a realizat cu ajutorul ferestrelor speciale de mansardă. În ceea ce privește materialele, fie că este vorba de lemn, piatră sau textile, toate sunt în nuanțe de alb, special alese pentru a aduce senzația de spațiu la interior.
Una dintre problemele ce se ivește într-o amenajare monocromatică, albă, este curățenia. O soluție practică sunt aparatele de curățat cu abur. Câteva modele găsiți aici. O altă opțiune sunt aceste modele de aspiratoare cu sac.
Zona de dormit, de deasupra living-ului este accesibilă cu o scară mobilă ușoară, care se depozitează lângă ușa de la intrare. Oglinda lungă reflectă lumina aducând astfel o profunzime mai mare volumelor din interior. Fereastra de sus poate fi închisă sau deschisă cu o telecomandă. Bibliotecă, o compoziția variată cu compartimente deschise și închise, oferă locul perfect pentru obiecte, cărți, accesorii, etc.

 

Lângă scară există două corpuri de mobilier ce funcționează nu doar ca și dulap pentru haine, dar și ca loc de amplificare a luminii de la interior, datorită oglinzilor de pe uși.

 

Tonurile de alb din mini-mansardă sunt înveselite și încălzite de câteva atingeri cromatice mai puternice, cum ar fi nucul din blatul de lucru al bucătăriei și accentele verzi din accesoriile de bucătărie. Blatul și corpurile din bucătărie au fost măsurate la centimetru pentru a putea include o chiuvetă, o plită de inducție, mașina de spălat, dar și un dulăpior cu sertare.

 

Înălțimea generoasă a mansardei a făcut posibilă ridicarea dormitorului la mezanin. Fereastra de mansardă de aici oferă o priveliște spectaculoasă a cerului. Zona de seară este echipată cu mici detalii care îi sporesc funcționalitatea, cum ar fi rafturile care pot fi utilizate ca noptiere sau prizele electrice pentru corpuri de iluminat mici.

 

Baia, ce se află în partea din față a casei, cu acoperiș înclinat până la o înălțime mai joasă, are același parchet prefinisat de stejar alb, ce se găsește în întregul apartament. Obiectele sanitare suspendate și cabina de duș transparentă, realizată la comandă, contribuie din plin la senzația de spațiu.

 

Foto: Jule Hering Via: Cose di Casa

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful