Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com
Deși are doar 35 m², această mansardă din Suedia a fost amenajată de proprietar nu doar într-un mod foarte practic, dar și estetic. Cum a decurs amenajarea și ce sfaturi ori idei puteți prelua din decor, citiți mai jos.
Beneficiile de a locui la mansardă nu sunt doar vederea panoramică asupra orașului, o terasă, mai puțin vecini, mai puțin zgomot, dar și posibilitatea de a amenaja spațiul așa cum îți dorești, mai ales dacă este vorba de un loc ce nu este separat de pereți.

Deși pe mulți i-ar fi descurajat lipsa pereților, proprietarul mansardei a fost încântat de idee. Spațiul astfel compartimentat i-a permis să separe dormitorul de restul interiorului printr-un perete de sticlă, cu două uși tot din sticlă. Marele avantaj al unei astfel de compartimentări nu este doar separarea zonei de seară de cea de zi, ci și faptul că lumina naturală pătrunde în fiecare colț al casei ajutând la crearea senzației de spațiu.

 

Dormitorul are o amenajare scandinavă simplă, cu multe spații de depozitare disponibile pe peretele din stânga patului. Vă gândiți să schimbați un pic atmosfera din propriul dormitor în anul ce urmează? Aici găsiți piese de mobilier, iar aceste paturi vă pot aduce un somn liniștit.

 

Mobilierul este funcțional și modern, perfect pentru o persoană. Pe lângă spațiile de depozitare din dormitor, mai există un dulap încăpător la intrare, față în față cu baia.
Tânărul proprietar trăiește o viața „fără frontiere”. Atunci când prietenii lui vin în vizită, ceea ce se întâmplă destul de des, întreaga lui viață este dezvăluită celor care intră. Nici dormitorul, nici bucătăria nu sunt ascunse, așa că orice secret este la vedere.

 

Amenajarea și distribuția spațiilor din zona de zi a fost gândită în așa fel încât bucătăria să privească direct spre terasă, nu doar pentru a beneficia de lumina naturală, dar și pentru ca atunci când mâncarea este gata, să fie transportată cu ușurință la locul de luat masa de pe terasă sau în cel amenajat chiar lângă bucătărie.

 

Paleta cromatică în gri deschis, negru și alb este încălzită de podeaua din lemn, grinzile expuse tot din lemn și accesoriile aurii din living și bucătărie.

 

Electrocasnicele argintii din bucătărie intră într-un contrast vizual cu accentele și detaliile aurii, însă împreună, aceste două tonuri metalice de culoare aduc un ușor aer industrial interiorului.

 

 

 

Foto: Alexander White 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?