decor-tihnit-de-craciun-intr-o-cabana-din-olanda

Decor tihnit de Crăciun într-o cabană din Olanda

 

Îndrăgostiți încă de la 16 ani, Mariëlla si Tunno obișnuiau să facă plimbări cu bicicleta în copilărie prin fața casei în care locuiesc acum. „Era cea mai mică casă din Berlikum”, spune designerul de interior Mariëlla. „Chiar și în adolescență am iubit-o; am crezut că este adorabilă și ne-am imaginat că trăim acolo. Și acum visul nostru s-a împlinit!”

 

 

Visul lor a devenit realitate când s-au mutat în casă în urmă cu trei ani – deși, fiind deja renovată în 2002, nu mai era atât de mică pe cât fusese în adolescența lor, acum are 95 m². Cum a fost amenajată și ce idei pentru decorul de Crăciun putem prelua din casa lor, aflați mai jos.

 

 

Deși nu au fost necesare schimbări structurale, Mariëlla și Tunno au vrut să își aducă propria personalitate în amenajare. Interiorul întunecat trebuia luminat și aerisit, iar încă de la intrare, căminul trebuia să fie primitor și prietenos.

 

Primul lor pas a fost de a repara toate zidurile și de a recondiționa și vopsi lemnul în tonuri proaspete de gri și alb, pentru a avea pânza pe care să picteze decorul scandinav pe care și-l doreau. Mai multe detalii despre acest stil de amenajare găsiți în această casă în stil scandinav.

 

 

La interior au fost aduse podele din lemn, mobilier și textile vopsite în nuanțe de culoare albă, gri pal și roz pastel. Texturile moi și confortabile abundă împreună cu accesoriile tricotate realizate de Mariëlla, dar în decor se regăsesc și pielea naturală sau pernele texturate. „Stilurile și gusturile noastre sunt foarte asemănătoare”, spune Mariëlla. Mai multe despre stil găsiți aici.

 

 

Decorațiunile de Crăciun ale cuplului includ mai multe piese realizate de Mariëlla din materiale naturale pe care le găsește în timp ce se plimbă prin pădurea din jurul casei. Un mic copac clipește cu lumini de zână, iar lumânările strălucesc pe fiecare suprafață liberă pentru a crea o atmosferă primitoare și  puțină magie în acest moment special al anului.

 

 

Pentru a realiza bradul de Crăciun de pe peretele din living, Mariëlla s-a folosit de pagini cu portative dintr-un manual de muzică, iar imaginile de mai jos prinse cu o agrafă de o rămurică de brad, aduc bucuria Crăciunului la masă.

 

 

 

 

 

Brăduțul din dormitor a fost realizat din câteva bucăți de cherestea vopsite în alb, prinse împreună cu ajutorul a unor cuie.

 

 

 

 

Foto: Renee Frinking/Features & More Via: Inside Out

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful