cum-alegi-somiera-potrivita-pentru-un-somn-odihnitor-revigoran

Cum alegi somiera potrivită pentru un somn odihnitor și revigorant

 

Mulți dintre noi au avut cel puțin o noapte în care lamelele somierei au alunecat, au căzut ori s-au rupt cu totul. Unii dintre noi am renunțat complet la somieră, iar alții au pus lamelele la loc, într-o manieră improvizată, până au reușit să cumpere o nouă somieră.
 

 

Foto: Joanna Laven

 
Pe lângă o saltea de calitate, somierele sunt foarte importante pentru un somn sănătos și un spate fără dureri. Dacă le alegeți cu grijă ele vă pot oferi confortul de care aveți nevoie în fiecare seară.
 

De ce să folosești o somieră?

 
În primul rând, ea vă oferă o poziție confortabilă pe timpul nopții, chiar dacă salteaua nu este una dintre cele mai bune.  În plus, asigură ventilația saltelei, ceea ce sporește rezistența acesteia în timp, dar și menține igiena. De asemenea, o somieră dispersează căldura și evaporă umezeala.
 

Nu cumpărați niciodată somiere cu lamele aplicate

 
De ce? Pentru că vor aluneca și se vor rupe. Când lamelele sunt aplicate, se exercită o presiune suplimentară pe suporți și pe capacele din plastic care vor ceda în timp. De asemenea, dacă capacul de susținere al lamelelor pe somieră este prins cu șuruburi, acestea din urmă vor deteriora salteaua.

 

 

Somieră cu 12 sau 15 lamele?

 
Somierele cu 15 lamele sunt mai puțin rezistente. De ce? Pentru că lamelele sunt mai înguste și mai subțiri. Vă recomandăm să alegeți o somieră cu 12 lamele de 68 mm.
 

Există somiere speciale pentru cei cu greutate

 
În cazul în care sunteți supraponderali, nu se recomandă să vă folosiți de o somieră normală. Există modele realizate special, cu lamele mult mai late și mult mai rezistente. De asemenea, lemnul din compoziția lor este de mai bună calitate și oferă o elasticitate mult mai mare. Pentru o mai bună susținere, unele modele de somiere au și 4 picioare.

 

Un model de somieră pentru persoanele supraponderale. Mai multe astfel de somiere găsiți aici →

 

Somierele electrice vă permit să dormiți sau să vă relaxați în orice poziție

 
Fie că aveți probleme ale coloanei vertebrale, afecțiuni pulmonare sau pur și simplu stați mult timp în pat, somierele electrice vă permit să vă alegeți exact poziția de care aveți nevoie pentru a vă relaxa.  

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful