Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com
arta-lui-hirotoshi-ito-in-sfarsit-la-bucuresti

Arta lui Hirotoshi Ito – în sfârşit la Bucureşti. Galeria Galateca 10-14 octombrie

Piatra a reprezentat mereu un material care i-a fascinat pe artişti din cele mei vechi timpuri. A crea obiecte cu sens din forme fără sens înseamnă a găsi, în cele din urmă, esenţa pietrei şi puterea ei de a zămisli noi lucruri. Pe cât este de dură şi rece, pe atât de calde, prietenoase sau impozante pot ieşi obiectele lucrate în piatră. Acest paradox al pietrei naturale a fost descoperit din tinereţe şi de artistul japonez Hirotoshi Ito, ale cărui opere au impresionat o lume întreagă.

 

Expoziţia lui, ”Pleasures of Paradox”, va fi găzduită de galeria Galateca şi va putea fi admirată în perioada 10-14 octombrie. Intrarea este liberă!

Combinaţie de umor şi stranietate, de forţare a limitelor şi de absurd, creaţiile lui Hirotoshi Ito sunt o invitaţie la a descoperi noi lumi, noi sensuri care parcă au stat mereu ascunse, atât de aproape de noi. Abia când vezi ce a putut face dintr-o simplă piatră, înţelegi câte se pot realiza din uniunea minţii creatoare a omului şi expresivitatea unică pietrei naturale.
Hirotoshi Ito s-a nascut în 1964 şi provine dintr-o veche familie de pietrari. În anul 1982 a absolvit Universitatea Tokyo National Fine Arts şi de atunci a început să lucreze în piatră, găsindu-şi stilul propriu în aceste miniaturi prin care reuşeşte să spună mai multe poveşti decât alţii în metri cubi de material.
Expoziţia ”Pleasures of Paradox” este un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de către PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatră naturală din România.
”Ne dedicăm complet proiectelor curajoase pe care le susținem și vrem să punem România pe harta liderilor în design și arhitectură. Pentru noi, fiecare bucată de piatră naturală este o operă de artă sculptată de natură: unică, expresivă, tulburătoare. De aici și admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne servește drept sursă de inspirație, dar și dorința de a prezenta universul său comic-absurd acasă, în România” ne spune Mariana Constantinescu-Brădescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful