Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com
Cel mai mare pavilion expozițional din Europa dedicat pietrei naturale s-a deschis la București

Cel mai mare pavilion expozițional din Europa dedicat pietrei naturale s-a deschis la București

Cel mai mare pavilion expozițional din Europa dedicat pietrei naturale s-a deschis la București

 

Cel mai mare pavilion din Europa dedicat pietrei naturale a fost inaugurat de PIATRAONLINE pe 21 septembrie. Cu o suprafață de 800 mp, acest inedit spațiu expozițional pune la dispoziția iubitorilor de piatră naturală peste 300 de produse, într-un spațiu tip galerie. Unicitatea acestui pavilion expozițional constă atât în diversitatea mare a produselor, cât și în maniera lor de prezentare, care permite o incursiune comodă și practică în lumea pietrelor naturale folosite în amenajările interioare și exterioare. Piatră naturală, metal, sticlă, vegetație – toate cu meticulozitate organizate într-o ambianță plăcută și echilibrată.

Expoziție de artă, labirint și grădină

Pavilionul seamănă cu o expoziție de artă combinată cu structura unui labirint și cu aspectul unei grădini cu vegetație bogată și diversă. O zonă centrală, de promenadă, desparte cele două ”nave” expoziționale în care ne putem plimba și putem admira frumusețea pietrei în același timp. Suprinzătoare pentru un showroom exterior dedicat pietrei naturale sunt și florile, arbuștii și copacii care asortează în piatra.
Există perimetre dedicate produselor naturale potrivite pentru amenajări tradiționale: cuptor de pâine și grătar – ambele funcționale, obiecte decorative, dar și un colț lounge, cu două șezlonguri din marmură, o zonă mediteraneeană, precum și un perimetru rezervat gamei de influență columbiană reprezentată prin plăci terrazzo. Și, pe lângă toate acestea, o pasarelă, înaltă de 3 m, de unde se poate admira întregul complex expozițional.

Noi colecții de terrazzo și de blaturi

Modelele acestor plăci terrazzo constituie o noutate absolută pe piața noastră de design ambiental, fiind făcute special pentru PIATRAONLINE. Această colecție este lansată odată cu pavilionul ca urmare a interesului tot mai crescut al românilor pentru plăcile terrazzo, folosite la noi în țară atât pentru placările orizontale, cât și pentru cele verticale.
Printre surprizele oferite de acest pavilion expozițional se numără și noua colecție de blaturi de piatră naturală (marmură, granit, travertin și limestone). Ele sunt expuse astfel încât să îți poți da seama de felul în care arată textura pietrei pe o suprafață mare, așa cum este aceea a unui blat. De aici, de la satisfacerea curiozității pentru un tip sau altul de piatră până la multitudinea soluțiilor, rezultă o finalizare mult mai rapidă a proiectului de amenajare, deoarece stocurile la blaturi sunt și mai mari de acum.
De fapt, acest contact cu textura pietrei în lumina soarelui și înțelegerea raportului între dimensiunea și venatura unui produs reprezintă două dintre marile avantaje oferite de noul spațiu inaugurat luna aceasta la București.

Arhitecții consultanți

O altă noutate pe care o găsim la PIATRAONLINE începând din această lună este prezența unui grup de arhitecți în cadrul departamentului de consiliere. Clienții nehotărâți care vizitează spațiul expozițional vor avea un ajutor suplimentar venit din partea acestor tineri arhitecți care le vor explica vizitatorilor specificul fiecărui produs adaptat diferitelor cerințe. Arhitecții, alături de consilierii de vânzări, vor însoți clienții prin noul spațiu exterior și prin showroom-ul interior, astfel încât clienții să își poată alege în cunoștință de cauză produsele necesare proiectelor lor.

250.000 mp de produse. 7000 mp suprafață depozitare. 1500 produse.

 

PIATRAONLINE a crescut din acest an și capacitatea de stocare prin extinderea zonei de depozitare cu 2600 mp, ajungând astfel la un total al depozitului de aproape 7000 mp. În acest fel, suprafața însumată a produselor aflate permanent în stoc depășește impresionanta cifra de 250.000 mp. Această suprafață însumată a produselor depozitate va continua să crească exponențial în fiecare lună, cu scopul de a reduce cât mai mult timpul de așteptare al clienților pentru executarea comenzilor.

 

 

PIATRAONLINE își diversifică mereu oferta, selectând cu grijă furnizorii din cele peste 10 țări din care se importă cele aproape 1500 de repere. Cele 300 de produse expuse în noul pavilion expozițional sunt realizate din marmură, granit, travertin, ardezie, limestone, quarțit, ardezie flexibilă și altele, cu diferite finisaje și dimensiuni. Toate acestea sunt destinate atât amenajărilor exterioare, cât și celor interioare, pentru spații rezidențiale și publice.
Dacă până acum PIATRAONLINE s-a dovedit un adevărat generator de inspirație în cadrul showroom-ului interior – recunoscut și el pentru designul original și practic -, acest nou spațiu expozițional oferă și mai multe sugestii de combinare a produselor. Astfel, iubitorii acestor produse vor avea și mai multe opțiuni, iar cei care nu au descoperit încă spectacolul pietrei naturale o vor putea face aici, poate în cel mai potrivit loc din Europa.
„Showroom-ul exterior este construit sub conceptul unui sistem modular „smart” care oferă posibilitatea de remodelare în proporție de 90%, păstrând astfel costurile de manevrare și reamenajare eficiente. În domeniul construcțiilor, modificarea materialelor expuse în showroom se face la un interval de aproximativ 2 ani, iar acțiunile de  reamenajare trebuie să se realizeze într-un timp foarte scurt pentru ca publicul să aibă mereu acces la cele mai noi tendințe de pe piața de piatră naturală”, spune Eduard Baicu, arhitect și designer de interior la Phenomena Laboratory, realizatorul proiectului Pavilionului Expozițional.

Contemplare și cumpărare.

Inspirația vizitatorilor PIATRAONLINE va fi cu atât mai mare cu cât spațiul în care se prezintă produsele nu seamănă absolut deloc cu imaginea obișnuită a unui depozit de piatră, ci are toate caracteristicile unei galerii de artă. O premieră la nivel european, acest pavilion expozițional al PIATRAONLINE reușește performanța unică de a combina experiența achiziționării cu plăcerea contemplării naturii sub una dintre cele mai spectaculoase și durabile forme ale ei: piatra naturală.

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?