Accente vesele de culoare în amenajarea unei mansarde de 46 m²

Accente vesele de culoare în amenajarea unei mansarde din Suedia de numai 46 m²

Accente vesele de culoare în amenajarea unei mansarde de 46 m²
În această dimineață pornim într-un tur virtual al unei frumoase amenajări din Göteborg, Suedia. Mansarda de numai 46 m², decorată în stil scandinav și cu surprinzătoare accente retro și industriale, se află într-un bloc construit în 1903 dintr-un cartier semicentral al orașului. Ce idei puteți prelua din decor și amenajare? Haideți să le descoperim împreună în cele ce urmează.

Living-ul deschis spre bucătărie are o paletă cromatică simplă, scandinavă, ce ajută la senzația de spațiu de la interior. Interesant este modul în care griul deschis de pe pereți este pus în valoare de cadrele și ușile vopsite în alb. De asemenea, accentele de roz, verde și albastru din textile și obiectele mici de decor înveselesc atmosferă și încălzesc camera.
Mansarda nu permite folosirea peretelui exterior pentru un spațiu de luat masa, de aceea acesta a fost mutat în fața canapelei, însă nișele dintre fereastră pot fi cu ușurință transformate în spații de depozitare.
O idee ceva mai îndrăzneață ar fi ca la fereastră să se amenajeze un birou micuț, iar lângă, cu un impact vizual destul de interesant, ar putea fi amplasat un calorifer decorativ vertical. Calorifere din aluminiu, precum cele din acest apartament găsiți aici. 

 

 

Amenajarea în stil scandinav primește un look retro-industrial datorită bucătăriei. Proprietarii au păstrat corpurile de mobilier aduse în apartament de foștii proprietari la sfârșitul anilor ’70 și, împreună cu hota, frigiderul și cuptorul în gri metalic au reușit să recreeze acest aspect inedit fără a încărca spațiul ori renunța la simplitatea decorului scandinav.

 

 

Planul deschis dintre bucătărie și living nu este întrerupt decât de mobilierul pe picioare iar parchetul continuă nestingherit prin întreaga cameră aducând unitate interiorului.

 

 

 

Dormitorul comunică cu bucătăria și living-ul și preia paleta cromatică cu accente de roz și verde. Ne place foarte mult scăunelul din lemn folosit ca și noptieră. Dulapul cu 3 uși din această cameră le oferă îndeajuns de mult spațiu de depozitare pentru a putea transforma debaraua de pe hol în birou. Vedeți mai jos cum arată acesta.

 

dormitor cu accente roz si verde

 

 

 

Din bucătărie se iese pe hol, unde înainte de baie, găsim o debara ce, după cum v-am povestit mai sus, a fost transformată în birou.
birou amenajat intr-o nisa restransa langa baie
masina de spalat si uscator in baie
Pentru a putea aduce în baie mașina de spălat și uscătorul, proprietarii au renunțat la cadă și au apelat la o cabină de duș câștigând astfel spațiu pentru cele două piese electrocasnice.

 

 

Foto: Alvhem 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful