Cum au reușit designerii de la Living Box să transforme un apartament ponosit, bătrânesc și întunecat într-un spațiu aerisit, modern și primitor? Haideți să descoperim împreună în cele ce urmează.
Dacă vreți să vedeți în ce stare era apartamentul înainte de a se începe lucrul la proiectul de design, mergeți la finalul articolului. Acolo veți găsi pozele inițiale și o amenajare pe care o cunoaștem cu toții din apartamentele mici și înghesuite de la noi.
Pereții dintre living și bucătărie au fost sparți pentru a permite luminii naturale să pătrundă în întregul interior. Astfel, nu doar că spațiul a fost mărit fizic, dar și lumina naturală abundentă, împreună cu finisajele în alb, peretele de cărămidă expusă albă și piesele de mobilier tot în alb au contribuit din plin la senzația accentuată de spațiu.
Însă, surprinzător, tot acest alb nu aduce deloc un aer rece și steril interiorului. De ce? Simplu, datorită nuanței calde a lemnului de stejar folosită pentru podea, blat și ca finisaj în bucătărie.
Câteva sfaturi desprinse din amenajările scandinave, pe care le puteți implementa ușor acasă, de a aduce căldură la interior cu ajutorul luminii, dar și a lemnului puteți citi aici.
Pe lângă alb și lemnul călduros, designerii au adus la interior accente vesele de roșu în accesorii și mici piese de mobilier, dar și o nuanță deschisă de gri ce temperează paleta cromatică și apropie design-ul interior de amenajările scandinave.
O idee jucăușă (perfectă în special pentru cei ce aveți copii) sunt sticker-ele pe care se poate scrie cu creta. Designerii le-au adus în bucătărie și au înveselit spațiul cu tot felul de mesaje, însă ele pot fi puse în orice cameră.
Pentru că bugetul a trebuit ținut în frâu, dar și pentru că aduc un aer industrial bucătăriei, pentru iluminat au fost alese corpuri fără abajur. O idee practică și nu foarte costisitoare ce poate fi pusă în practică cu orice tip de bec. Alegeți-le pe cele care vă plac și vă ajută să economisiți de aici.
În hol și în porțiunea din bucătărie ce tinde să se murdărească foarte repede pe jos, designerii au ales o gresie cu motive variate. Au păstrat paleta cromatică de alb și gri, însă au adus dinamism la interior prin formă și geometrie.
În dormitor tronează o bibliotecă simpatică cu ceas, dar și un panou decorativ în formă de cuburi de lemn. Patul nu are tăblie, iar un astfel de panou este o soluție perfectă pentru a crea una în timp ce te joci cu texturile naturale în decor.
În baie, paleta cromatică de alb și gri este completată de accentele de albastru și negru, iar plăcile de faianță aduc un efect impresionat de beton nefinisat.
Dacă mergeți pe acest link, veți putea face turul virtual al spațiului nou amenajat, iar mai jos vedeți câteva imagini din apartament, așa cum arăta el înainte de a fi renovat.
Foto: HomeBook